MC Groep nu daadwerkelijk eigenaar Slotervaart ziekenhuis

Array

MC Groep is nu daadwerkelijk eigenaar van het Slotervaart ziekenhuis. Op 31 december heeft de aandelentransactie plaatsgehad. Dankzij deze overname en de nauwere samenwerking met- en steun van het Antoni van Leeuwenhoek, is een gezonde toekomst van het Slotervaart ziekenhuis verzekerd.

MC Groep wil dat het Slotervaart ziekenhuis een zo compleet mogelijk algemeen ziekenhuis blijft en gaat daarover in gesprek met alle relevante stakeholders in Amsterdam. Als eerste prioriteit geldt de versteviging van de financiële positie. ING en Achmea hebben hun steun uitgesproken aan de plannen die tot de overname hebben geleid. slotervaart ziekenhuisDe ziekenhuisapotheek, de daaraan verbonden onderzoeksactiviteiten, een perceel grond en de neurochirurgische oncologie zijn direct aan het AVL doorverkocht, en daarmee is de balans van het ziekenhuis fors verbeterd. Voor de apotheek en het farmacologisch onderzoek gaat het AVL nieuwbouwplannen ontwikkelen; de oncologische neurochirurgie en intensive care activiteiten zullen in nauwere samenhang worden vormgegeven en fysiek verplaatst worden zodra de huidige uitbreiding van het AVL in 2015 gereed is.

 Bron: Slotervaart Ziekenhuis

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen