Peter heeft reuma en loopt ‘de Egmond’

Sponsor-gezochtPeter Hollenberg (52) uit Egmond-Binnen loopt op zaterdag 25 januari de lange noordroute van de Egmond Wandel Marathon. ‘Ik doe mee omdat ik als reumapatient wil laten zien dat ik nog veel kan en dat er nog veel kan als je reuma hebt’, vertelt hij. Peter wil met zijn sportieve prestatie EUR500 ophalen voor het Reumafonds.

‘Dankzij de juiste medicatie kan ik meedoen aan de Egmond Wandel Marathon. Het Reumafonds steunt onderzoek naar de beste behandelingen voor reuma. Daar zet ik me graag voor in’, vertelt Peter. ‘Hoewel reuma beperkend is, hoeft het niet het einde te zijn. Je hoeft je dromen niet overboord te zetten.’ Peters droom was een wandeltrektocht door Noorwegen, maar de reuma gooide die plannen ineens omver. ‘Toch ben ik gaan trainen, onder meer tijdens de Egmond Wandel Marathon. Dankzij de juiste medicijnen was ik daartoe in staat. Ik heb uiteindelijk genoten van mijn Noorse wandelvakantie en van het feit dat mijn lichaam deze beproeving aan kon.’

Meet & greet met Anita Witzier op de Wandel Expo
Onze ambassadeur Anita Witzier is op zaterdag 25 januari 2014 aanwezig tijdens de PWN Egmond Wandel Marathon. ‘Ik vind het mooi dat reuma mede door mij een duidelijker gezicht krijgt. Dus bij evenementen, zoals in Egmond, ben ik aanwezig’, aldus Anita. U kunt haar ontmoeten bij de Reumafondsstand op de Wandel Expo. Hier vindt u ook informatiemateriaal over reuma en het Reumafonds.

Laat u ook sponsoren!
Peter Hollenberg wil met de Egmond Wandel Marathon EUR 500 ophalen voor het Reumafonds. Laat ook uw prestatie sponsoren voor meer onderzoek naar reuma en maak kans op een geheel verzorgd weekend in Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee. Iedereen die een eigen actiepagina aanmaakt en sponsorgeld ophaalt maakt kans. U krijgt automatisch bericht van het Reumafonds.

Waar gaan de opbrengsten naartoe?
Het Reumafonds is het goede doel van de PWN Egmond Wandel Marathon. Daar zijn wij heel blij mee. Per inschrijving gaat er 20 eurocent naar de reumabestrijding. Veel mensen doen daarnaast een vrijwillige bijdrage bij de inschrijving.

Bron: Nieuwsbank.nl