Vanaf 7 januari kunnen huisartsen hun patiënten elektronisch verwijzen naar Tactus Verslavingszorg

0
274

Tactus Verslavingszorg maakt het huisartsen vanaf 7 januari 2014 gemakkelijker. Deze kunnen hun patiënten met verslavingsproblemen dan via ZorgDomein verwijzen naar Tactus.

 ZorgDomein ondersteunt de huisarts door het zorgaanbod inzichtelijk te maken en het proces van verwijzen te vereenvoudigen. ZorgDomein creëert een duidelijk overzicht van beschikbare zorg, maar biedt ook inzicht in de toegangstijden. Tactus ontvangt via ZorgDomein een verwijsbrief met voldoende informatie over de klacht van de patiënt, zodat deze direct op het juiste intakegesprek bij Tactus wordt ingepland.

huisarts1Voordelen patiënt, huisarts én Tactus
De huisarts kan in ZorgDomein aangeven waarom hij de patiënt wil verwijzen. Hierdoor wordt de patiënt direct naar de juiste plek in de zorginstelling verwezen. Als de huisarts de patiënt verwijst via ZorgDomein dan beschikt de specialist of behandelaar voorafgaand aan het intakegesprek over alle benodigde informatie.

Verbinden van zorgverleners
Landelijk is ruim 75% van de huisartsen in Nederland aangesloten op ZorgDomein. Hierdoor hebben zij en hun patiënten altijd een actueel inzicht in het zorgaanbod, de toegangstijden en de (regionale) afspraken. Met ZorgDomein behoren papieren verwijs- en aanvraagformulieren tot het verleden.

Bron: ZorgDomein