TÜV Rheinland kan een miljoenenclaim uit Nederland voor nalatige keuring PIP-implantaten

Array

Het Duitse keuringsinstituut TÜV Rheinland kan een miljoenenclaim uit Nederland verwachten.  TÜV Rheinland keurde destijds de omstreden PIP-borstimplantaten goed. Gedupeerde vrouwen stellen nu het bedrijf aansprakelijk voor ernstige klachten die door de PIP-implantaten worden veroorzaakt. De implantaten van de Franse fabrikant PIP lekken vaak of scheuren, dit leidt dan tot pijnlijke ontstekingen. De gedupeerde vrouwen worden vertegenwoordigd door de Letselschadeadvocaat SAP.

TÜV Rheinland heeft in Frankrijk in november al een zaak verloren en werd veroordeeld tot het betalen van 3000 euro per persoon aan zo’n 1700 Franse vrouwen, zo meldt RTL Nieuws. borstimplantaat-PIP4TÜV Rheinland zou nalatig zijn geweest in het controleren van de borstimplantaten. De implantaten van de Franse fabrikant PIP gingen vaak lekken en scheuren, wat leidde tot pijnlijke ontstekingen.

In Nederland hebben 1000 tot 1400 vrouwen klachten over PIP- implantaten. Zij kunnen bij SAP Advocaten een claim indienen voor onder meer medische kosten, inkomstenderving smartengeld, juridische en reiskosten vorderen.

Bronnen: AD en RTL Nieuws

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen