TÜV Rheinland kan een miljoenenclaim uit Nederland voor nalatige keuring PIP-implantaten

0
374

Het Duitse keuringsinstituut TÜV Rheinland kan een miljoenenclaim uit Nederland verwachten.  TÜV Rheinland keurde destijds de omstreden PIP-borstimplantaten goed. Gedupeerde vrouwen stellen nu het bedrijf aansprakelijk voor ernstige klachten die door de PIP-implantaten worden veroorzaakt. De implantaten van de Franse fabrikant PIP lekken vaak of scheuren, dit leidt dan tot pijnlijke ontstekingen. De gedupeerde vrouwen worden vertegenwoordigd door de Letselschadeadvocaat SAP.

TÜV Rheinland heeft in Frankrijk in november al een zaak verloren en werd veroordeeld tot het betalen van 3000 euro per persoon aan zo’n 1700 Franse vrouwen, zo meldt RTL Nieuws. borstimplantaat-PIP4TÜV Rheinland zou nalatig zijn geweest in het controleren van de borstimplantaten. De implantaten van de Franse fabrikant PIP gingen vaak lekken en scheuren, wat leidde tot pijnlijke ontstekingen.

In Nederland hebben 1000 tot 1400 vrouwen klachten over PIP- implantaten. Zij kunnen bij SAP Advocaten een claim indienen voor onder meer medische kosten, inkomstenderving smartengeld, juridische en reiskosten vorderen.

Bronnen: AD en RTL Nieuws

Vorig artikelKinderraad voor WKZ
Volgend artikelNPCF ziet geen toegevoegde waarde in winstuitkering ziekenhuizen
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.