Huisartsenpraktijk Galgenwaard eist 60.000 euro voor inpikken patiënten

Array

De Utrechtse huisartsenpraktijk Galgenwaard eist een schadevergoeding van 60.000 euro van de eigenaar van huisartsenpraktijk De Uithof. Praktijk De Uithof duizenden patiënten hebben ingepikt. Kort voor de jaarwisseling haalde zorgondernemer Drost, eigenaar van de huisartsencombinatie Uithof/Janskerkhof, een kleine 4000 patiënten weg bij andere praktijken en schreef ze over naar zijn praktijk. Galgenwaard was het grootste slachtoffer. Drost had adresgegevens van Huisartsenpraktijk Galgenwaard verzamelt en mailde de 4000 patiënten van Galgenwaard met het bericht dat ze een andere huisarts kregen. Uiteindelijk werden 2300 mensen ingeschreven bij het huisartsenregister. Hierop bereidt huisartsenpraktijk Galgenwaard een kort geding voor tegen de zorgondernemer. Galgenwaard zal circa 60.000 euro eisen in die zaak, als schadevergoeding voor gemiste inkomsten. De Uithof kreeg een vergoeding van 15 euro per patiënt. Huisartsenpraktijk Galgenwaard wil dat geld terug. Krijg geld geefPer kwartaal krijgen huisartsen 15 euro per ingeschreven patiënt.  Ook de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) buigt zich momenteel over de kwestie. De IGZ kan een huisarts een beroepsverbod opleggen, of eisen dat een zorginstelling sluit.

Vrijwel alle patiënten die bij De Uithof waren ingeschreven zijn inmiddels weer terug bij Galgenwaard.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen