Actualisatie NHG-Standaard Astma bij Kinderen

Array

astma bij kinderenIn deze derde herziening staan twee belangrijke wijzigingen. Bij de mate van controle van astma onderscheiden we voortaan drie controleniveaus met bijpassend beleid. En er is meer aandacht voor het voorbijgaande karakter van de symptoomdiagnose episodisch expiratoir piepen bij jonge kinderen; het grootste deel van hen kan door de huisarts begeleid of behandeld worden.

Belangrijkste wijzigingen

  • Bij de controle van astma worden drie niveaus (volledige, gedeeltelijke, onvoldoende astmacontrole) onderscheiden op grond waarvan het beleid wordt aangepast.
  • Meer aandacht voor het feit dat meer dan de helft van de kinderen met episodisch expiratoir piepen op de leeftijd van zes jaar geen klachten meer heeft.

Klik hier voor de NHG-Standaard Astma bij kinderen

Geactualiseerde voorlichtingsteksten op Thuisarts.nl
Naar aanleiding van de herziene standaard Astma bij kinderen zijn de voorlichtingsteksten over dit onderwerp op Thuisarts.nl aangepast. Het onderwerp Astma bij kinderen bestaat uit de volgende vijf situaties:

Bron: NHG

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen