OMS spoort leden aan tot nemen regie voor behoud ondernemerschap

0
247

Medisch specialisten vrij beroepsbeoefenaren staan voor een belangrijke keuze. De hamvraag is of zij hun ondernemerschap willen en kunnen blijven behouden binnen aangepaste financiële regels per 2015. Tijdens een druk bezochte informatiebijeenkomst van de Orde van Medisch Specialisten (OMS), VvAA en Logex op dinsdag 11 februari 2014 werden 200 medisch specialisten vrij beroepsbeoefenaren geïnformeerd over de mogelijke antwoorden op deze vraag. Tijdens de bijeenkomst, in een bomvolle aula van het VvAA-gebouw in Utrecht, bleek er bij de aanwezige specialisten nog veel onduidelijkheid én verontwaardiging te bestaan over de nieuwe regels.

arts-onderzoekerLeden informeren
OMS is al sinds de Discussienota Positionering 2015, die in november 2012 werd gepubliceerd, bezig met het informeren van haar leden over de invoering van een integraal bekostigingssysteem en de gevolgen die dit heeft voor de positie van de medisch specialist binnen het ziekenhuis

Landelijk en lokaal
Eind 2013 werden gesprekken met het ministerie van Financiën over het behoud van het ondernemerschap binnen het nieuwe systeem afgerond. En sinds begin van dit jaar informeert OMS, samen met haar partners VvAA en Logex, medisch specialisten over de stappen die nodig zijn om het vrij beroep per 2015 te kunnen voorzetten. Dit gebeurt op landelijk niveau door middel van informatiebijeenkomsten voor stafvoorzitters, voorzitters van collectieven en leden van OMS. Op lokaal niveau zijn er intensieve spreekuren gehouden voor werkgroepen uit verschillende ziekenhuizen.

Regie nemen

Actielidmaatschap
Een speciaal actielidmaatschap van OMS biedt ook nieuwe leden de mogelijkheid, met ondersteuning van VvAA en Logex, hun lokale bedrijfsmatige situatie aan te passen aan de nieuwe regels.

Vorig artikelOndanks bezuiniging daalt totale uitgave zorgtoeslag nauwelijks
Volgend artikelACM keurt ziekenhuisfusie Noorderboog en Isala goed
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.