Oud minister VWS Els Borst mogelijk slachtoffer van misdrijf

1
5387

Maandagavond 10 februari 2014 is in de garage van haar woning aan de Ruysdaellaan in Bilthoven het levenloze lichaam van mevrouw Borst- Eilers aangetroffen. Daarna is een grootschalig politieonderzoek gestart. Uit de onderzoeksresultaten tot nu toe is gebleken dat zij waarschijnlijk door een misdrijf om het leven is gekomen.

Bekenden van haar troffen mevrouw Borst-Eilers op maandagavond levenloos aan. De hulpdiensten werden gewaarschuwd. Omdat de oorzaak van het overlijden niet direct kon worden vastgesteld, startte de politie direct een groot onderzoek. Het lichaam van mevrouw Borst-Eilers is in de loop van de nacht overgebracht naar het ziekenhuis voor de schouw.

politie_04Vanaf de start van het onderzoek werd uitgebreid tactisch onderzoek, waaronder een buurt-, en forensisch onderzoek verricht om te kunnen vaststellen of hier sprake was van een natuurlijke dood, een ongeval of een misdrijf. Door de schouwarts is geconcludeerd dat er sprake is van een “niet-natuurlijke dood”.

Scan
Op dinsdagmiddag werd een scan op het lichaam uitgevoerd in Maastricht. Daarna werd aan het eind van de middag sectie verricht door twee forensisch pathologen van het Nederlands Forensisch Instituut. Uit deze onderzoeken kwam in elk geval naar voren dat het letsel dat is aangetroffen op het lichaam heeft geleid tot haar dood en er dus geen sprake was van een natuurlijk overlijden.

Op woensdagavond kon op basis van nader forensisch onderzoek in combinatie met de bevindingen ter plaatse de conclusie worden getrokken dat het het meest waarschijnlijk is dat mevrouw Borst-Eilers door een misdrijf om het leven is gekomen.

Het lichaam van mevrouw Borst-Eilers is inmiddels vrijgegeven.

Verder onderzoek
Het onderzoek zal door het OM en de politie in volle omvang worden voortgezet. Dit onderzoek zal zich onder meer richten op de periode tussen zaterdagmiddag 8 februari 2014 (haar vertrek vanaf het congres van D66 in Amsterdam in de Beurs van Berlage) en het moment van aantreffen van het lichaam op maandagavond 10 februari 2014. De politie wil ook graag weten met wie Mevrouw Borst-Eilers de afgelopen tijd contact heeft gehad.

Bron: Poltie

Vorig artikelAantoonbare kwaliteit voor vroege psychosezorg GGzE
Volgend artikelLove Your Heart 2014 campagne op Valentijnsdag #loveyourheart
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

1 REACTIE

Comments are closed.