Europarlement stemt vóór nieuwe antirookrichtlijn

0
209

De meerderheid van het Europees Parlement heeft haar fiat gegeven aan nieuwe antirookmaatregelen, formeel: de herziening van de Tabaksproductenrichtlijn. De uitslag: 514 stemmen voor en slechts 66 stemmen tegen (58 Europarlementariërs onthielden zich van hun stem). Op de foto zie je het stemresultaat dat maar een paar seconden bleef staan.

Tot op het laatste moment bleef het spannend. Een uur voordat er gestemd zou worden, werd besloten om niet in zijn geheel op de richtlijn te stemmen, maar toch ook op verschillende onderdelen: tekstwijzigingen van het voorstel die op het laatste moment zouden moeten worden ingevoerd. Althans dat wilden een aantal Europarlementariërs.

rokende tienerWelke regels worden in de EU ingevoerd? De waarschuwingen (tekst én beeld) over de schadelijke gevolgen van het roken die op elk pakje staan, worden groter. Voortaan gaat het om 65 procent van de voor- en achterkant (nu nog 30 en 40 procent). Daarnaast worden verpakkingen met minder dan twintig sigaretten verboden. Sigaretten met een vanille- of mentholsmaak zullen bovendien langzaam van de Europese markt verdwijnen.

Vorig artikelBoek Arie van Wijhe over macht en machteloosheid, falen en lijden in een ziekenhuis
Volgend artikelInzet op alternatief voorkomt dierproeven
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.