Chronisch ziek & werk

chronischziek-werkklHet kan ons allemaal overkomen. Een ongeval of de dokter stelt de diagnose kanker of Parkinson. Werknemers die door chronische ziekte of een beperking uitvallen, kunnen in de praktijk vaak lastig terugkeren in het arbeidsproces. Uit onderzoek blijkt dat mensen met een chronische ziekte of beperking minder vaak een betaalde baan hebben dan mensen die gezond zijn.

Aan de slag blijven met beperking
Patiëntenfederatie NPCF wil dat daar verandering in komt. We vinden het belangrijk dat mensen met reuma, Multiple Sclerose, een dwarslaesie of kanker zo lang mogelijk aan het werk kunnen blijven. Daarom hebben patiëntenorganisaties adviezen, cursussen en handvatten ontwikkeld die maximaal aansluiten bij de behoeften van werknemers met een chronische aandoening. Vanuit hun deskundigheid, en de praktijkervaring.

Ervaringsverhalen
Uit ervaringsverhalen weten we dat mensen met een chronische ziekte nog steeds waardevol zijn voor hun werkgever. Hun ziekte of beperking hoeft geen belemmering te zijn om deel te nemen aan het arbeidsproces. Sterker nog, hun ervaringsverhalen tonen juist dat zij extra gemotiveerde arbeidskrachten zijn. Werknemers die niet voor mensen zonder een chronische ziekte of beperking onder doen.

Boekje Chronisch ziek & Werk
Er is veel behoefte aan goede informatie en ondersteuning om werknemers met een chronische ziekte aan het werk te houden. De NPCF heeft daarom de ervaringsverhalen van zes mensen met een chronische ziekte of beperking verzameld. Ze zijn: adviseur, klantmanager, directeur, programmanager, projectleider en IT-er. Hun ervaringen zijn te lezen in de NPCF uitgave: Chronisch ziek & werk.

> Kijk hier in de brochure Chronisch ziek & werk

Bron: NPCF