Mazelen in Den Haag

mazelenIn de regio Den Haag zijn sinds eind februari 2014 vijftien patiënten met mazelen bij de GGD Haaglanden gemeld. Het gaat om 2 volwassenen en 13 kinderen waarvan een aantal nog geen 14 maanden oud is en de eerste BMR-vaccinatie niet hebben gekregen. Bij elke mazelenpatiënt voert de GGD bron- en contactonderzoek uit. Aan niet beschermde contactpersonen wordt vaccinatie aangeboden. Op dit moment is er geen reden af te wijken van het normale vaccinatieschema van het consultatiebureau. Wel wordt aangeraden kinderen die hun mazelenvaccinatie gemist hebben alsnog te laten inenten.

Ziekteverschijnselen
Mazelen begint met koorts, verkoudheid en hoesten. Er ontstaan huidvlekjes die zich verspreiden over het hele lichaam. Aan het begin van de ziekte ontstaan eveneens kleine witte vlekjes in de mond.

Wat te doen bij vermoeden van mazelen
Vermoedt u dat u of uw kind mazelen heeft, dan kunt u contact opnemen met uw huisarts.
Meer informatie over mazelen  vindt u op de website van het RIVM: http://www.rivm.nl/Onderwerpen/M/Mazelen