helpLine lanceert Careware app voor Windows Phone 8

0
698

Planning en registratie van zorgtaken nu ook mogelijk op Windows Phone 8 devices
Vandaag lanceert softwareontwikkelaar helpLine een Windows Phone 8 app voor het (mobiele) planning- en registratieplatform Careware. Met ‘Careware for Windows Phone’ hebben zorgorganisaties nu de keuze uit de drie belangrijkste mobiele besturingssystemen in de markt: iOS, Android en Windows Phone. De toevoeging van de Windows applicatie faciliteert ook de beweging in de zorgmarkt naar Bring Your Own Device (BYOD). Het is nu mogelijk om device- en platformonafhankelijk het plannings- en registratieplatform van helpLine te gebruiken.

CW-windows-phone-8_smallCareware for Windows
De mobiele applicatie is een belangrijk onderdeel van het planning- en registratieplatform Careware. Met de app kunnen medewerkers ter plekke bij hun zorgcliënten de planning inzien, met één tik op het scherm de tijd registreren en – indien gewenst – noteren welke zorgtaken zijn uitgevoerd. Daarnaast biedt de app ook handige communicatietools die de samenwerking tussen teamleden eenvoudiger maakt.

Het grote voordeel van Windows als besturingsplatform is dat veel organisaties momenteel al een Microsoft softwarestrategie voeren. Ze gebruiken dan bijv. Active Directory, Sharepoint, Outlook, Office en andere Microsoft applicaties. ‘Careware for Windows Phone’ is daar dan een logisch verlengstuk op. De naadloze integratie in een op Microsoft technologie gebaseerde business environment is dan ook de grote kracht van de nieuwe Windows app: het koppelen met bijvoorbeeld Outlook is nu een fluitje van een cent. De app werkt qua functionaliteiten hetzelfde als de Android en iOS varianten van Careware. De vormgeving is wel iets aangepast, zodat de applicatie goed aansluit bij de Windows Phone vormgeving. Hierdoor vergt de Windows Phone Careware app nauwelijks gewenning.

Toenemende vraag naar Windows Phone
Hereward Burgers, managing director van helpLine B.V.: “We merken dat de vraag vanuit de zorgmarkt voor mobiele apps die draaien op Windows Phone sterk toeneemt. Er zijn steeds meer devices beschikbaar waarop Windows Phone draait en het besturingssysteem wordt heel goed gewaardeerd. Met ‘Careware for Windows Phone’ kunnen zorgorganisaties nu volledig Microsoft-based werken, of goed inspelen op BYOD waarbij medewerkers zelf hun smartphone kiezen.”

Roderick Schipper, CTO van helpLine BV: “We hebben de ‘Careware for Windows Phone’ app samen met Microsoft ontwikkeld. Dat Microsoft zo betrokken was bij de ontwikkeling waarderen wij enorm. Mede hierdoor zijn de krachtige functionaliteiten van Careware verenigt met de specifieke elementen die in Windows 8 zitten.”

Belangrijke technologiepartner
“Een betere zorgverlening realiseren door optimalisatie van ICT processen is een belangrijk doel van de Microsoft Healthcare-tak”, zegt José Strijbos, Business Manager Healthcare Microsoft. “Met Careware kunnen ambulante medewerkers de gewonnen tijd inzetten ten behoeve van de cliënt. HelpLine is al jaren officieel Microsoft Partner. Voor mobility oplossingen in de extramurale zorg is helpLine dan ook één van onze belangrijke technologiepartners. Ons team heeft helpLine vanzelfsprekend ondersteund bij de ontwikkeling van de nieuwe ‘Careware for Windows Phone’ app. Een applicatie die nu volledig draait op Windows Phone 8. Dat biedt een veilige mobiele oplossing voor alle Microsoft-gedreven zorgorganisaties in Nederland.”

helpLine op Zorg&ICT beurs 25 t/m 27 maart
De Careware app voor Windows Phone is van 25 tot 27 maart bewonderen op de stand van helpLine (stand B045) tijdens de Zorg&ICT beurs in de Jaarbeurs in Utrecht. Registreren voor gratis toegang kan via www.helpLine-bv.nl.

Bron: helpLine Microsoft Nederland

 

 

 

Vorig artikelImpressie symposium Utrecht: Hart van Gezondheidszorg
Volgend artikelCursus autisme met e-learning
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.