Prijs voor wetenschappelijk onderzoek in Meander Medisch Centrum

Array

Meander Medisch Centrum heeft tijdens het Meander Wetenschapssymposium de Meander Wetenschappelijke aanmoedigingsprijs uitgereikt aan Chris Smeekes. Chris deed als artsassistent bij afdeling Orthopedie onderzoek naar metaal op metaal heupprothesen. De prijs won Chris voor zijn de goede duidelijke opzet van zijn presentatie.

Samen met de Orthopedisch Chirurgen van Meander bracht Chris Smeekes in kaart hoe het gaat met  de patiënten die binnen Meander een metaal op metaal heupprothese hebben gekregen, om zo de kwaliteit van zorg te meten én te verbeteren. Chris: “Uit de studie bleek dat de metaal op metaal prothese in de praktijk minder goede resultaten liet zien dan verwacht kon worden op basis van onderzoek uit het verleden. heupprotheseZo gaven meer patiënten dan verwacht pijnklachten aan, ook was bij sommige patiënten de metaal waarde in het bloed hoger dan verwacht en had een groep patiënten afwijkingen op de MRI scan. Vervolgens concludeerden we dat het zeer belangrijk is om deze groep patiënten zorgvuldig te controleren, zodat we op tijd actie kunnen nemen indien dat nodig is.” Wetenschappelijk onderzoek is belangrijk voor Meander Medisch Centrum. Het geeft invulling aan de status als topklinisch ziekenhuis, omdat het Meander in staat stelt om hooggespecialiseerde zorg te bieden, gebaseerd op de nieuwste medische en verpleegkundige inzichten. Het onderzoek van Chris Smeekes, bedacht en uitgevoerd in Meander, is hier een goed voorbeeld van.

Wetenschapssymposium 27-03-2014(1)Tijdens het wetenschapssymposium hielden negen onderzoekers een presentatie. Daarnaast presenteerden acht onderzoekers hun onderzoek via een poster op een posterwedstrijd. Henrike Bolkestein, arts-assistent Chirurgie won met haar poster ‘Heropnames bij chirurgisch patiënten de posterp prijs’ vanwege de duidelijke verbeelding van haar onderzoek.

Over Meander Medisch Centrum
Meander Medisch Centrum heeft de ambitie om elke dag de beste zorg te leveren. Iedere patiënt kan rekenen op klantvriendelijke, deskundige en betrouwbare zorg. Meander Medisch Centrum is een topklinisch ziekenhuis, heeft medische opleidingen voor veel specialismen in huis en verricht veel wetenschappelijk onderzoek. De zorg in Meander is hooggespecialiseerd en gebaseerd op de nieuwste medische inzichten.

Bron: MeanderMC

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen