Einthoven dissertatieprijs voor cardioloog Loek van Heerebeek

Array

Cardioloog Loek van Heerebeek heeft op 4 april de prestigieuze Einthoven dissertatieprijs van de Nederlandse Vereniging voor Cardiologie gewonnen. Deze prijs wordt elk jaar uitgereikt voor het beste proefschrift binnen het vakgebied. Van Heerebeek was als een van de drie cardiologen genomineerd vanwege het belang van zijn wetenschappelijke artikelen voor de cardiologie en de originaliteit van zijn onderzoek.

Hij won de prijs met een overgrote meerderheid van stemmen. Loek van Heerebeek, blij en trots: ‘Het is een bekroning op mijn werk.’  De prijs bestaat uit een prachtig bronzen beeld van een hart, een oorkonde en een geldprijs. Loek van Heerebeek is fellow imaging bij de afdeling Cardiologie, met als aandachtsgebied hartfalen. Het is de eerste keer dat een cardioloog uit het OLVG de prijs gewonnen heeft.

einthoven_dissertatieprijs_voor_cardioloog_loek_van_heerebeek_largeOnderzoek diastolisch hartfalen
Zijn onderzoek leidde tot beter inzicht in oorzaken van diastolisch hartfalen. Dit kan bijdragen aan het beter stellen van de diagnose en de behandeling van deze aandoening. Op 6 september 2013 is hij met dit onderzoek cum laude gepromoveerd aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Inmiddels is hij met nieuw onderzoek gestart binnen een groot Europees en landelijk onderzoeksproject. Hierbij zijn ook OLVG-patiënten met diastolisch hartfalen betrokken. Doel van dit nieuwe project is om te komen tot verdere verbetering van de diagnostische en therapeutische inzichten van diastolisch hartfalen.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen