Kees Gillis nieuw boegbeeld doktersassistenten

0
599

Vanaf zaterdag 12 april 2014 bekleedt Kees Gillis de functie van voorzitter van de NVDA, de Nederlandse beroepsvereniging van doktersassistenten. Gillis is de opvolger van Gerda van Baggem-Bakker, voorzitter sinds 2000.

Onder leiding van Van Baggem-Bakker groeide de NVDA uit tot een professionele en moderne vereniging. De voormalig doktersassistent maakte zich de afgelopen veertien jaar sterk voor de positie van doktersassistent in tal van overlegorganen en tijdens cao-onderhandelingen. Het voor het voetlicht brengen van de zelfstandige en deskundige rol van de doktersassistent binnen de gezondheidszorg was een van haar speerpunten. Intern leidde zij de laatste jaren de NVDA succesvol door een professionaliseringsslag. Kees GillisNaast het woordvoerderschap zet Kees Gillis (56) zich in voor de kwaliteits- en opleidingseisen van het beroep, de positie van de doktersassistent en de arbeidsvoorwaarden. De nieuwe voorzitter vraagt volop aandacht voor de verzwaring en uitbreiding van taken van de doktersassistent als een van de gevolgen van de decentralisaties in de zorg. Tevens is het zijn ambitie de inhoudelijk bijdrage aan de zorg en de naamsbekendheid van de NVDA te vergroten door een actieve rol en lobby richting stakeholders en politiek. ‘De NVDA mag wat mij betreft prominenter op de voorgrond treden. Net als de doktersassistent zelf,’ aldus Gillis.

Gillis is jurist, bedrijfskundige en al jaren actief als organisatieadviseur en interim-manager, onder andere in de gezondheidszorg. Gillis is eveneens voorzitter van de Raad van Toezicht bij Eyescan (oogzorg) en freelance docent strategie en marketing bij de NCOI. Daarvoor was hij onder andere manager bij Randstad, Fortis en VNO/NCW .

Bron: NVDA

 

Vorig artikelAmerikaanse bijdrage voor kunstmatig kaakherstel
Volgend artikelPatiëntbeleving borstkankerzorg meetbaar verbeteren
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.