Vosko realiseert netwerk- en communicatie infrastructuur voor Groene Hart Ziekenhuis

Array

Het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda biedt sinds begin dit jaar alle zorg onder één dak in het vernieuwde ziekenhuis aan de Bleulandweg. Met de ingebruikname van de nieuwbouw is afscheid genomen van de Jozeflocatie die 85 jaar dienst heeft gedaan als ziekenhuis.

Belang en risico van ICT in de zorg
Het Groene Hart Ziekenhuis onderkent het belang en het risico van ICT in de zorg. Na een intensief selectietraject heeft het ziekenhuis daarom voor een Medical Grade infrastructuur van Cisco gekozen. Deze architectuur zorgt voor een betrouwbare, flexibele, schaalbare en veilige netwerkinfrastructuur en stelt het ziekenhuis in staat om patiënten, artsen, (medische) apparatuur en sensors met elkaar te verbinden.

doktersassistente4Geïntegreerd en volledig dekkend draadloos netwerk
Vosko ontwierp en bouwde het netwerk inclusief de spraak- en communicatieoplossing en is de komende tien jaar verantwoordelijk voor het beheer. Het netwerk is opgebouwd rond twee datacenters, telt ruim 7.000 aansluitingen en heeft een geïntegreerd en volledig dekkend draadloos netwerk voor onder andere spraak en patiëntmonitoring. Het Groene Hart Ziekenhuis heeft ruim 1.000 Cisco Wifi handsets in gebruik, die naast spraakcommunicatie ook voor berichtgeving vanuit het verpleegoproepsysteem worden gebruikt.

Monique Verdier, lid van de Raad van Bestuur van het Groene Hart Ziekenhuis, is vol lof over de rol van Vosko: “Je merkt dat Vosko een specialist is op dit gebied. Vanuit de stuurgroep heb ik van dichtbij meegemaakt hoe Vosko acteert en hoe zij met ons meedenken. Ik ben dan ook erg tevreden met de keuzes die we als ziekenhuis hebben gemaakt.”

Open dag Groene Hart Ziekenhuis
Het Groene Hart Ziekenhuis organiseert op zaterdag 12 april een open dag in het vernieuwde ziekenhuis aan de Bleulandweg. Het thema van de open dag is: ‘Het ziekenhuis van nu, opent de deuren naar morgen!’. Belangstellenden kunnen tussen 12.00 en 17.00 uur kennismaken met de diverse specialismen van het ziekenhuis.

Over Vosko
Vosko ontwerpt, bouwt en beheert al meer dan dertig jaar communicatienetwerken voor de grootzakelijke markt in Nederland. Meer informatie over Vosko is beschikbaar via www.vosko.nl

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen