Elementaire Deeltjes – Grootse onderwerpen in zakformaat

Array

Met de serie Elementaire Deeltjes maakt Amsterdam University Press (AUP) kennis toegankelijk voor een breed publiek. Het lezen van de Elementaire Deeltjes is dé manier om snel alles te weten te komen over de onderwerpen die je interesseren. Experts nemen je mee op een ontdekkingsreis waarbij elk thema in de meest beknopte vorm volledig uitgediept wordt. Een serie handige en handzame boekjes, met altijd het antwoord op de vraag: ‘Hoe zit dat nou eigenlijk?’

Vaccinatie
Het vaccineren van mensen voorkomt jaarlijks wereldwijd twee tot drie miljoen dodelijke slachtoffers. Hoe noodzakelijk vaccins ook zijn, hoeveel mensen ze ook voor de poorten van de hel wegslepen, toch staan ze ter discussie.vaccinatieWat zijn vaccinaties? Hoe effectief zijn ze? Welke types  zijn er? Wat doet een vaccin met het afweerstelsel nstig zijn de ziekten waartegen vaccins beschermen?  Waarom staan vaccinaties, een van de mooiste uitvindingen die de mensheid ooit heeft gedaan, toch ter discussie? Wat de argumenten van de tegenstanders  en wat zijn de voor- en nadelen van vaccinatie? In dit Elementaire Deeltje geeft Simon Rozendaal  helder en bondig antwoord op al deze vragen.

Simon Rozendaal studeerde scheikunde aan de TU Delft, richtte bij NRC Handelsblad de Wetenschapspagina in, en is wetenschapsredacteur bij Elsevier en schreef meer dan twintig boeken.

Vaccinatie is #2 in de serie Elementaire Deeltjes
Uitgeverij Amsterdam University Press | ISBN 978 90 8964 630 9 | € 9,95 | 120 pagina’s | Pocket | www.elementairedeeltjes.nl

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen