VUmc viert nieuwe IC-afdeling met publiek symposium

Array

VU medisch centrum heeft een gloednieuwe intensive care-afdeling (IC), met state-of-the-art faciliteiten. Daarom houdt VUmc vrijdag 6 juni een openbaar symposium waarbij alle ins en outs van het werk op de IC-afdeling de revue passeren. Artsen en verpleegkundigen komen aan het woord over dilemma’s uit de praktijk. Ook praten ex-patiënten en familieleden over hun ervaringen op de IC.

VU medisch centrum opende onlangs een geheel nieuwe intensive care- en medium care-afdeling, met resp. 32 en 12 bedden. Deze afdelingen beschikken over de modernste apparatuur, meer ruimte, meer daglicht en gezellig ingerichte familiekamers. Daarmee voldoen de ruimtes aan de strengste standaarden en is er tevens oog voor de behoeften van de familie.
IC_web Moment markeren
De ingebruikname van de nieuwe intensive care (en medium care) is voor VUmc aanleiding om een publiek toegankelijk symposium te houden. “Zo’n bijzonder moment moet je markeren. Graag laten we onze faciliteiten zien aan de mensen die er indirect ook voor hebben betaald: de Nederlanders”, zegt prof. dr. Armand Girbes, hoofd van de afdeling Intensive care volwassenen.

Artsen en buurtbewoners
Vrijdag 6 juni zijn daarom niet alleen collega’s, specialisten en artsen uitgenodigd,maar ook familie van VUmc-ers en buurtbewoners. Het evenement wordt zeer goed bezocht: met ruim driehonderdveertig aanmeldingen is de Amstelzaal, waar het symposium wordt gehouden, al bijna gevuld.

Levensechte simulatie
Op het programma staat onder andere verhalen van patiënten en hun families op de intensive care. Artsen discussiëren over de dilemma’s waar ze voor komen te staan. Ook kunnen bezoekers meedoen aan een levensechte simulatie, waarbij ze een ‘IC-patiënt’ zo goed mogelijk dienen te behandelen. In de pauzes treffen bezoekers verschillende stands aan waarin onderwerpen worden getoond die raken aan de intensive care, zoals infectiepreventie, nierfunctievervangende therapie, beademing, fysiotherapie, preventie van doorligwonden, wetenschappelijk onderzoek, reanimatie, opleiding en protocollen.
Meer informatie over het symposium ‘Visies op Intensive Care’ leest u hier.

Bron: VUmc

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen