Mediq verandert organisatiestructuur om beter in te spelen op veranderingen in de zorg

Mediq past de organisatiestructuur aan om adequaat in te spelen op de snelle veranderingen in de zorg. Vandaag heeft Arthur de Bok, CEO, de nieuwe samenstelling van de Executive Committee van Mediq bekend gemaakt.

Mediq is een belangrijke internationale speler en  streeft naar een goede balans tussen het verbeteren van de zorg voor patiënten en de zorg betaalbaar te houden. Hiermee komen wij tegemoet aan de wensen van onze klanten: patiënten, zorgverleners en zorgverzekeraars. De uitdagingen waar we voor staan, vragen focus in onze internationale strategie: meer samenwerking, snellere groei van de onderneming en aandacht voor functionele disciplines.

Mediq-Medicalfacts-cBinnen de nieuwe structuur is de volgende onderverdeling gemaakt:

 • Landenclusters: daarmee zit Mediq dichter op de lokale markten en ook dichter op de klant.
 • Functionele disciplines: inkoop, supply chain management en standaardisering van internationale bedrijfsprocessen. Het doel van de functionele disciplines is de organisatie efficiënter te maken.
 • Mediq Apotheken Nederland
 • Human Resource Management

De Raad van Bestuur blijft bestaan uit Arthur de Bok (CEO) en Hans Janssen (CFO).
Arthur de Bok, CEO: “Met een sterk gemotiveerd en deskundig team ben ik ervan overtuigd dat we met deze nieuwe structuur goede en betaalbare zorg kunnen blijven verlenen. Door onze business units lokaal beter te ondersteunen, kunnen zij zich nog meer richten op het bieden van toegevoegde waarde in de zorg. Kwaliteit van leven verbeteren door patiënten in staat te stellen zo lang mogelijk te blijven participeren in de maatschappij, dáár draait het om.”

Met ingang van 1 juli  bestaat de Executive Committee van Mediq uit:

 • Arthur de Bok, CEO en Voorzitter Raad van Bestuur.
 • Hans Janssen, CFO en lid Raad van Bestuur.
 • Marcel van den Broek, Executive Vice President Benelux, Frankrijk en VS.
 • Jesper Boysen, Executive Vice President Nordics en Baltische Staten.
 • Bernd Uhlmann, Executive Vice President Duitsland, Zwitserland en Hongarije.
 • Jan Dekker, CEO Mediq Apotheken Nederland.
 • Peter Kleij, Group Director HR.
 • Tony Webster, Group Director Supply Chain Management.
 • Thie Watse Brouwer; Executive Vice President Business Transformation.

Bernd Uhlmann, Peter Kleij, Tony Webster en Jan Dekker treden nieuw toe tot de Executive Committee. Allen zijn reeds werkzaam voor Mediq.

Bron: Mediq

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen