Kabinet stelt evaluatiecommissie Tuitjenhorn in

Array

toekomstDe ministerraad heeft op voorstel van minister Opstelten van Veiligheid en Justitie en minister Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport ingestemd met de instelling van de Evaluatiecommissie Tuitjenhorn. De commissie zal een evaluatie uitvoeren naar de handelwijze van alle betrokken instanties in relatie tot de gebeurtenissen rond het onderzoek naar het handelen van huisarts Tromp, verbonden aan huisartsenpraktijk Tuitjenhorn.

De evaluatie heeft tot doel te bezien of voor de toekomst geleerd kan worden van de wijze waarop gehandeld is in deze casus, met het oog op de impact van gebeurtenissen als deze voor de medische wereld en de samenleving. De commissie, onder voorzitterschap van oud vice-president van de Hoge Raad mr. C. Bleichrodt, zal uiterlijk op 31 januari 2015 haar evaluatie afronden.

Bron: Rijksoverheid

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen