Behoeften en hulp in scheiding op elkaar afgestemd

Array

echtscheidingDe Universiteit Twente start een onderzoek naar het verloop van echtscheidingen en roept deelnemers op te participeren. In dit onderzoek wordt aan mensen zelf, tijdens hun scheiding, gevraagd hoe zij hun scheiding ervaren en wat voor hulp ze nodig hebben. Deelnemers beantwoorden in het begin en op twee latere momenten in hun scheidingsproces vragen over hoe zij de scheiding ervaren en wat voor hulp ze inschakelen en nodig hebben. Met de resultaten kunnen verschillende vormen van hulp in de toekomst worden verbeterd.

Mensen die zich recent hebben voorgenomen te gaan scheiden (hetzij gehuwd, samenwonend, of met geregistreerd partnerschap), kunnen deelnemen. Onderzoeker Marian van Dijk: ‘Het op deze manier volgen van mensen tijdens hun scheidingsproces is nieuw. We leren zo niet alleen hoe mensen achteraf op hun scheiding terugkijken maar ook hoe ervaringen zich ontwikkelen. Dat kan belangrijk zijn voor hulp in verschillende fasen van een scheiding’.

Omdat dit onderzoek belangrijk is waarderen de onderzoekers de bijdragen van deelnemers. Zij ontvangen een bol.com cadeaubon t.w.v. 10 euro voor het invullen van de eerste twee vragenlijsten en maken kans op een cadeaubon t.w.v. 100 euro na het invullen van de laatste vragenlijst.

De eerste vragenlijst dient ingevuld te worden vóór 1 september 2014 en is hier te vinden. De eerste resultaten van het onderzoek worden in 2015 verwacht. Van Dijk promoveert bij de vakgroep Psychologie van Conflict, Risico en Veiligheid van de faculteit BMS. Het onderzoek binnen die vakgroep valt binnen het instituut IGS. Meer informatie is hier te vinden.

Bron:  Universiteit Twente

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen