MED-EL introduceert nieuw waterbestendig accessoire voor single-unit processor

0
296

MED-EL introduceert de nieuwe WaterWear for RONDO. Met dit optionele accessoire voor de single-unit processor van MED-EL kunnen gebruikers van cochleaire implantaten de RONDO dragen tijdens het zwemmen of andere sportactiviteiten – een ware doorbraak. De MED-EL WaterWear for RONDO kan eenvoudig rond de processor worden gewikkeld en biedt volledige bescherming tegen water en stof. Het is daarmee de optimale oplossing om actieve gebruikers van cochleaire implantaten de best mogelijke hoorervaring te bieden.
De WaterWear for RONDO bestaat uit een nauwsluitende transparante cover, die eenvoudig over de processor geplaatst en met behulp van een plakstrip gesloten kan worden. De plakstrip zorgt voor een goede afdichting en voorkomt dat stof of water de audioprocessor binnendringt.

Image_MED-EL_WaterWear for Rondo_01De WaterWear for RONDO heeft beschermingsgraad IP68 (stof- en waterdicht) en is verkrijgbaar in een pakket bestaande uit drie WaterWear-covers en negen plakstrips. Elke cover mag maximaal drie keer worden gebruikt, terwijl de plakstrips bedoeld zijn voor eenmalig gebruik. Voor het zwemmen in open water of tijdens zeer inspannende activiteiten kunnen gebruikers van cochleaire implantaten daarnaast ook de MED-EL Sport Hoofdband gebruiken. Deze hoofdband houdt de audioprocessor stevig op zijn plaats.


Over MED-EL

Het in Innsbruck, Oostenrijk, gevestigde MED-EL Medical Electronics, met wereldwijd 29 vestigingen, is technologisch marktleider in implanteerbare hooroplossingen. Het familiebedrijf is één van de pioniers in deze industrie. De twee Oostenrijkse wetenschappers Ingeborg en Erwin Hochmair ontwikkelden ‘s werelds eerste micro meer-kanaals cochleair implantaat in 1977. Het cochleair implantaat was en blijft de eerste vervanging van een menselijk zintuig, het menselijk gehoor. In 1990 werd met het inhuren van de eerste werknemers de basis gelegd voor de succesvolle groei van het bedrijf, dat tegenwoordig wereldwijd meer dan 1500 werknemers heeft. Op dit moment biedt MED-EL het breedste scala aan implanteerbare gehooroplossingen wereldwijd: cochleaire implantaten en middenoor implantaten, gecombineerde elektro-akoestische stimulatie, hersenstamimplantaten en ‘s werelds eerste actieve beengeleiding implantaat. Mensen in meer dan 100 landen kunnen weer horen met behulp van één van MED-EL’s producten. www.medel.com/nl/