MicroStrategy lanceert iPad App voor zorgsector

0
378

keuzeKeuze zorgaanbieder VS op basis van concrete data 
MicroStrategy, leverancier van enterprise software, introduceert in de VS een gratis mobiele app waarmee particuliere gebruikers zelf een onderbouwde keuze kunnen maken voor hun zorgaanbieder. De app baseert zich hierbij op openbare gegevens van de Centers for Medicare en Medicaid Services (CMS), Centers for Disease Control en Prevention (CDC), en het United States Census Bureau (Bureau voor de Statistiek).

Met de MicroStrategy Public Health App kan de consument informatie vinden over ruim 880.000 zorgverleners en 4000 ziekenhuizen, met profielen van lokale artsen. Daarnaast biet de app per instelling informatie over de dataveiligheid van de patiënteninformatie. Met deze iPad app kan de consument de passende arts en faciliteit selecteren voor zijn specifieke procedures, waardoor de patiëntervaring verbetert en het risico op ziekenhuisgerelateerde complicaties afneemt.

De app analyseert hiertoe de handelingen en de betalingsgegevens per zorgleverancier, zoals onlangs vrijgegeven door de CMS. Deze CMS data betreffen gegevens uit 2012 inzake ruim $ 77 miljard aan Medicare betalingen, verdeeld over 880.000 zorgverleners, voor diensten aan meer dan 26 miljoen patiënten. De app bevat mobiele versies van de publiek vrijgegeven Web dashboards zoals die zijn ontwikkeld door CMS met betrekking tot geografische variaties in Medicare-uitgaven en de impact van chronische aandoeningen. De eerste release van deze cloud-hosted app kan gratis worden gedownload in de Apple App Store.

“Naarmate meer gegevens beschikbaar komen, is er een groeiende behoefte aan krachtige visuele analyse-oplossingen om te komen tot beter geïnformeerde beslissingen, beter beleid en een hogere kwaliteit van de zorg”, zegt Paul Zolfaghari, President van MicroStrategy.

MicroStrategy’s investering in een betere toegang tot publieke informatie over gezondheidszorg is een gevolg van het Amerikaanse overheidsstreven naar meer transparantie in de zorg. Marilyn Tavenner, CMS Administrator, zegt daarover: “Datatransparantie is een belangrijk aspect van de transformatie van ons zorgsysteem. Hoewel er nog veel meer werk voor de boeg ligt,  zal het vrijkomen van deze gegevens de consument helpen te begrijpen hoe de zorg door het Medicare-programma wordt geleverd.”