Arold Reusken nieuwe algemeen secretaris LNAZ

Array

Het dagelijks bestuur van het LNAZ is verheugd dat Arold Reusken per 29 september start als nieuwe algemeen secretaris/hoofd bureau LNAZ. Hiermee volgt hij Renate Verheul op die per
1 september het LNAZ verlaat. Zij gaat werken als senior manager bij Accenture Middle East BV in de Verenigde Arabische Emiraten.

Arold Reusken, econoom, is nu werkzaam als manager bedrijfsvoering in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Arold heeft hiermee veel expertise ontwikkeld op verschillende facetten van de inhoud en bedrijfskundige organisatie van de gezondheidszorg, waaronder acute zorg en traumazorg.

LNAZIn zijn huidige functie was Arold als een van de elf leden nauw betrokken bij de groei van het LNAZ. Hierdoor heeft hij een uitstekende kennis van de dynamiek in de acute zorgsector, alsmede de dossiers binnen de vereniging. Vanaf 2007 is Arold ook voorzitter van de bestuurscommissie Landelijke Traumaregistratie (LTR) en heeft zich vanuit deze rol ingezet voor de inhaalslag die is gemaakt met de LTR.

Samen met acute zorgnetwerken, ketenpartners en professionals werkt het Landelijk Netwerk Acute Zorg aan optimale toegankelijkheid van acute zorg. Voor iedere patiënt met een acute zorgvraag: elke dag, ook bij rampen en crises.

De vereniging ondersteunt de acute zorgnetwerken bij de uitvoering van hun taken en ontwikkeling van beleid, coördineert landelijke projecten en behartigt hun gezamenlijke belangen.

Het LNAZ komt voort uit de Landelijke Vereniging van Traumacentra. De afgelopen jaren kende de vereniging een uitbreiding van haar scope van traumazorg naar acute zorg en opgeschaalde zorg. Bij deze ontwikkeling speelde de huidige secretaris een vitale rol.

In de huidige dynamiek van de acute zorg zal Arold zich samen met de leden van het LNAZ en de medewerkers van het bureau LNAZ inzetten om de inhoudelijke beleidsterreinen – traumazorg, acute zorg en opgeschaalde zorg – verder vorm te geven en voor het voetlicht te brengen.

Bron: LNAZ

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen