Stem mee op kunstwerk Meander Medisch Centrum

0
262
De eerste patiënt wordt binnen gereden in het nieuwe Centrum voor Spoedzorg. Foto: Frank Noordanus

Voor het nieuwe gebouw van Meander Medisch Centrum is plaats voor een kunstwerk, als blikvanger naast de entree. Er zijn twee ontwerpen gemaakt: het publiek bepaalt welk kunstwerk het wordt.

Twee kunstenaars hebben een schetsontwerp gemaakt. Deze ontwerpen zijn te zien in de Laan, de centrale hal van het ziekenhuis, via fotoprints en een digitale presentatie. Patiënten, bezoekers en medewerkers kunnen hun stem uitbrengen op een van de twee ontwerpen. Het ontwerp met de meeste stemmen wordt over een jaar gerealiseerd.

Over de kunstenaars
De twee kunstenaars zijn Eelco Brand en Nick Ervinck. Brand werkt met fotografie, digitale animatie en beeldhouwwerk. In zijn ontwerp voor Meander heeft Brand gestileerde ‘bomen’ bedacht, die vruchten dragen. Die vruchten zijn uitgevoerd in roestvrij staal en met diverse kleuren autolak bespoten. Ervinck heeft zijn naam gevestigd in weelderige sculpturen in een felgele kleurstelling. In zijn ontwerp voor Meander heeft Ervinck zich laten inspireren door de pergola die de parkeergarage overkapt. De kunstenaars zijn bij het maken van de ontwerpen begeleid door Robbert Roos van Kunsthal KAdE Amersfoort. Roos spreekt van heel verschillende, originele ontwerpen. “Heel verschillend, en allebei prachtig. We zijn benieuwd wat het publiek gaat kiezen!”

Stemmen
Stemmen kan ter plekke, in de Laan van Meander Medisch Centrum. Bij de presentatie liggen kaartjes waarop het publiek zijn voorkeur duidelijk kan maken, per persoon één stem. Stemmen kan ook via de website www.meandermc.nl Onder de stemmers worden drie prints van het winnende ontwerp verloot. Stemmen kan tot eind juli 2014.

Voor de uitvoering van het ontwerp worden fondsen en sponsoren gezocht. Een deel van de productiekosten hoopt Meander Medisch Centrum op te halen via een crowdfunding-campagne.


Bron: Meander Medisch Centrum

Vorig artikelModellen samenwerkingsovereenkomst aangevuld
Volgend artikelSJG Weert kiest voor Catharina Ziekenhuis als topklinische samenwerkingspartner
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.