Internationaal handelsakkoord belangrijk voor patiënten

Array

Overheden moeten er alles aan doen om snel tot een transatlantisch handels- en investeringsakkoord te komen
Dat vinden de gezamenlijke internationale organisaties van geneesmiddelenfabrikanten. Onder meer Europa en Amerika onderhandelen op dit moment over het zogeheten TTIP-akkoord (Transatlantic Trade and Investment Partnership). Het akkoord zal leiden tot groei van welvaart en welzijn.

Volgens de Europese Commissie zorgt een akkoord voor een impuls voor de Europese economie van 120 miljard en voor de Amerikaanse van 95 miljard euro. Dit geeft meer mogelijkheden om te investeren in onderzoek en ontwikkeling.
Als de landen het eens worden, krijgen geneesmiddelenfabrikanten meer ruimte om op het gebied van onderzoek samen te werken aan beide kanten van de oceaan. Patiënten in beide continenten profiteren daarvan. Ze krijgen eerder en beter toegang tot de modernste geneesmiddelen.

Bs0tbPCIEAAwX4XGeneesmiddelenfabrikanten profiteren verder van een akkoord omdat bureaucratische handelsbelemmeringen komen te vervallen. Het gaat niet zozeer om minder regels, maar om het onnodig herhalen van allerlei procedures en onderzoeken. Zo kan door het over en weer erkennen van elkaars methoden voor patiënten belastend onderzoek worden verminderd.

Een overzicht van het belang van de totstandkoming van TTIP is te vinden in een gezamenlijke uitgave van PhRma en Efpia, de Amerikaanse en Europese koepelorganisaties van geneesmiddelfabrikanten.
http://www.efpia.eu/uploads/documents/EFPIA_PhRMA_TTIP_Online.pdf

Bron: Nefarma

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen