Marktplaats voor hulp

Array

hulp-helpende-hand-300x200Mensen die hulp nodig hebben, kunnen voor steeds minder hulp aankloppen bij de gemeente. Er wordt een steeds groter beroep gedaan op de eigen omgeving (familie, vrienden, buren). Bijvoorbeeld een buurvrouw die helpt met uw boodschappen. Daarnaast zijn er veel vrijwilligers die andere mensen willen helpen.

Deze vragenlijst gaat over websites die mensen die hulp zoeken (hulpzoekers) en mensen die hulp willen geven (vrijwilligers) samenbrengen. Het gaat om hulp op vrijwillige basis. Bijvoorbeeld een vrijwilliger die een keer gras komt maaien, boodschappen haalt of helpt bij de administratie. Er zijn verschillende websites, zoals wehelpen.nl, makkie.cc, buurthulp.nl of zorgvoorelkaar.com.

Al deze websites hebben gemeen dat hulpzoekers een oproep voor hulp kunnen plaatsen en vrijwilligers een oproep kunnen plaatsen om hun hulp aan te bieden. Hulpvragers en vrijwilligers kunnen op elkaars oproepen reageren. En op die manier met elkaar in contact komen.

Het blijkt dat er meer hulpaanbod is dan dat er aan hulpvragen bestaat. Via deze vragenlijst willen we bekijken in hoeverre deze sites gebruikt worden, waar zo’n website aan moet voldoen en wat de oorzaak is voor het achterblijven van de vraag.

Doet u ook mee?

> Dan kunt u hier naar de vragenlijst gaan

Alvast hartelijk dank voor het invullen!

Bron: NPCF

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen