Canada doneert experimenteel ebola-vaccin aan WHO

0
307

Canada bezit kleine hoeveelheden van een experimenteel ebolavaccin en schenkt 800 tot 1000 doses van dit ebola-vaccin aan de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Die kan het vaccin gebruiken in de getroffen West-Afrikaanse landen, dat maakte de Canadese minister Rona Ambrose van Volksgezondheid gisteren bekend. Cananda beschikt over minder dan 1500 doses. Het zou 4 à 6 maanden duren om grotere hoeveelheden te produceren.

Dinsdag gaf de WHO het groene licht voor het gebruik van medicijnen waarvan de testfase nog niet is afgerond. Marie-Paule Kieny van de WHO zegt dat het is gezien de omstandigheden ethisch verantwoord, oordeelt de WHO.

Tegen ebola is nog geen goedgekeurd middel, wel zijn diverse landen en geneesmiddelenproducenten bezig met de ontwikkeling van vaccins. De ziekte leidt tot bloedingen die in de meeste gevallen dodelijk zijn.

vaccin

Vorig artikelKinkhoest heerst in Twente
Volgend artikelCrowdfunding campagne eNose doorbreekt €200.000 grens
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.