Platform Medicatieveiligheid zoekt samenwerkingsprojecten voor subsidieronde Zonmw

Array

ZonMw start een subsidieronde ‘Goed gebruik geneesmiddelen, stimulering toepassing in de praktijk’. Het Platform Medicatieveiligheid, waarvan ActZ deel uit maakt, ziet dit als een mogelijkheid om de ‘Veilige Principes in de medicatieketen’ verder te implementeren en te stimuleren. Daarom roept het platform organisaties en samenwerkingsverbanden op om zich te melden.

Het Platform Medicatieveiligheid wil een projectidee in te dienen voor het (verder) implementeren van de ‘Veilige Principes in de medicatieketen’ en het oplossen van knelpunten die in de praktijk worden ondervonden.

medicijnen dosisBijvoorbeeld het veilig werken in de avond-, nacht- en weekenddienst. Daarvoor zoekt het Platform samenwerkingsverbanden of regio’s waarin ketenpartners de Veilige Principes willen implementeren of daarmee bezig zijn, en die daarin samen met het Platform een projectidee willen indienen bij ZonMw.

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Antoinette Bolscher, voorzitter Platform medicatieveiligheid via [email protected].

Goed gebruik geneesmiddelen
Het doel van het programma Goed Gebruik Geneesmiddelen (GGG) is het efficiënter, veiliger en doeltreffender inzetten van bestaande geneesmiddelen. GGG richt zich op het verbeteren van farmacotherapeutische zorg. Deze Stimulering toepassing in de praktijk (STIP) – ronde is specifiek bedoeld voor praktijkgerichte projecten, waarin een relevante vraag of breed onderkend probleem uit de praktijk het uitgangspunt voor de aanvraag is. Bijvoorbeeld projecten gericht op het toegankelijk maken en toepassen van kennis in de praktijk, gericht op het verbeteren van de praktijk of van de organisatie en/of kwaliteit van de (farmacotherapeutische) zorg

De deadline voor het indienen van een projectidee is 30 september. In december ontvangt de aanvrager het advies of een subsidie-aanvraag (uitgewerkt projectvoorstel) kan worden ingediend, waarvoor de deadline 3 maart 2015 is. De beslissing over de aanvraag valt in juni 2015, waarna het project kan starten.

Lees ook de informatie op Zonmw.nl

En zie de achtergrondinformatie Medicatieveiligheid

Bron: ActiZ

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen