Rivastigmine en nachtmerries en abnormale dromen

Rivastigmine is een geneesmiddel dat wordt gebruikt voor de behandeling van lichte tot matig ernstige dementie bij de ziekte van Alzheimer en Parkinson.

Rivastigmine is beschikbaar in de vorm van capsules, tabletten, een drank en pleisters. Lareb ontving twee meldingen van nachtmerries en één melding van abnormale dromen bij het gebruik van rivastigmine. Bij twee patiënten herstelden de klachten na staken en bij de andere patiënt na dosisverlaging. dromenIn de bijsluiter van rivastigmine worden abnormale dromen en/of nachtmerries nog niet vermeld als mogelijke bijwerking.

Lees hier de analyse van de meldingen.

 

Bron: Lareb
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen