Revalidatiecentrum Roessingh neemt een Ervaringsdeskundige dwarslaesie in dienst

Array

Onlangs is bij Roessingh voor het eerst een Ervaringsdeskundige Dwarslaesie aangesteld. Roessingh is één van de acht gespecialiseerde dwarslaesiecentra in Nederland en is het vierde centrum met een ervaringsdeskundige in dienst. De ervaringsdeskundige heeft een belangrijke rol tijdens de revalidatieperiode in de kliniek alsmede aan het eind van het revalidatieproces in de periode dat men weer naar huis gaat. Ook komen er na de revalidatie nog vaak belangrijke thema’s naar voren, zoals: doorligplek problematiek, seksualiteit of bijvoorbeeld woonhuisaanpassingen.

Roessingh-Revalidatie-TechniekErvaringsdeskundige Marlous zal de dwarslaesiepatienten begeleiden tijdens en na het revalidatieproces bij Roessingh. De rol van een ervaringsdeskundige is gebaseerd op de uitwisseling van persoonlijke ervaringen.

Haar taken als ervaringsdeskundige dwarslaesie zijn onder andere het contact met andere lotgenoten in de kliniek, het opzetten van een eigen avondspreekuur en vanuit eigen kennis een bijdrage leveren aan de dwarslaesiecursus die revalidanten en hun partners aangeboden krijgen.

Over Marlous
Marlous is 32 jaar en heeft in 1995 bij een auto-ongeluk een hoge dwarslaesie opgelopen. Nu, 19 jaar verder, kan Marlous daarom met recht een ervaringsdeskundige genoemd worden. Op dit moment werkt Marlous bij het UWV Werkplein in Enschede. Deze baan gaat zij combineren met haar werk als ervaringsdeskundige bij Roessingh.

Over Roessingh
Roessingh in Enschede is een gespecialiseerd revalidatiecentrum voor volwassenen en kinderen, dat gebruikmaakt van de modernste hulpmiddelen en nieuwste revalidatietechnieken. Daarnaast is en blijft revalidatie maatwerk. De therapeuten van Roessingh stemmen daarom de behandelingen af op de cliënt met als doel deze met zijn of haar beperking zo goed mogelijk te laten functioneren.

 

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen