Revalidatiecentrum Roessingh neemt een Ervaringsdeskundige dwarslaesie in dienst

0
883

Onlangs is bij Roessingh voor het eerst een Ervaringsdeskundige Dwarslaesie aangesteld. Roessingh is één van de acht gespecialiseerde dwarslaesiecentra in Nederland en is het vierde centrum met een ervaringsdeskundige in dienst. De ervaringsdeskundige heeft een belangrijke rol tijdens de revalidatieperiode in de kliniek alsmede aan het eind van het revalidatieproces in de periode dat men weer naar huis gaat. Ook komen er na de revalidatie nog vaak belangrijke thema’s naar voren, zoals: doorligplek problematiek, seksualiteit of bijvoorbeeld woonhuisaanpassingen.

Roessingh-Revalidatie-TechniekErvaringsdeskundige Marlous zal de dwarslaesiepatienten begeleiden tijdens en na het revalidatieproces bij Roessingh. De rol van een ervaringsdeskundige is gebaseerd op de uitwisseling van persoonlijke ervaringen.

Haar taken als ervaringsdeskundige dwarslaesie zijn onder andere het contact met andere lotgenoten in de kliniek, het opzetten van een eigen avondspreekuur en vanuit eigen kennis een bijdrage leveren aan de dwarslaesiecursus die revalidanten en hun partners aangeboden krijgen.

Over Marlous
Marlous is 32 jaar en heeft in 1995 bij een auto-ongeluk een hoge dwarslaesie opgelopen. Nu, 19 jaar verder, kan Marlous daarom met recht een ervaringsdeskundige genoemd worden. Op dit moment werkt Marlous bij het UWV Werkplein in Enschede. Deze baan gaat zij combineren met haar werk als ervaringsdeskundige bij Roessingh.

Over Roessingh
Roessingh in Enschede is een gespecialiseerd revalidatiecentrum voor volwassenen en kinderen, dat gebruikmaakt van de modernste hulpmiddelen en nieuwste revalidatietechnieken. Daarnaast is en blijft revalidatie maatwerk. De therapeuten van Roessingh stemmen daarom de behandelingen af op de cliënt met als doel deze met zijn of haar beperking zo goed mogelijk te laten functioneren.