Zweed Anders Harfstrand nieuwe CEO to-BBB

Array

to-BBB technologies, de Leidse biotechnologie-onderneming gericht op de ontwikkeling van nieuwe medicijnen voor behandeling van hersenaandoeningen, heeft dr. Anders Harfstrand benoemd tot CEO. Harfstrand heeft 25 jaar managementervaring bij zowel biotechnologie-ondernemingen als grote farmaceutische bedrijven. Hij zal zich binnen to-BBB vooral richten op een versnelde verdere ontwikkeling van zowel de klinische pijplijn als de voortgaande toepassing van to-BBB’s technologie voor betere behandeling van hersenaandoeningen.

Anders_Harfstrand toBBBTot voor kort was Harfstrand President en CEO van ADAMA EUROPE. Daarvoor was hij President en CEO van Humabs Biomed SA. Van 2007 tot 2010 was hij President en CEO van Nitec Pharma AG (thans Horizon Pharma), en bekleedde hij daarvoor een aantal managementfuncties bij Serono SA, Pfizer en Pharmacia.

Gedurende zijn carrière was hij verantwoordelijk voor de ontwikkeling en commercialisatie van farmaceutische labels in vele markten wereldwijd, waaronder Europa, de Verenigde Staten en Japan. Hij heeft daarnaast een aantal omvangrijke corporate transacties afgerond, maar ook substantiële financiering voor zijn voorgaande ondernemingen gerealiseerd. Dr. Harfstrand behaalde in 1983 zijn MD graad in medicijnen aan het Karolinska Institutet in Stockholm en promoveerde tot PhD in neurofarmacologie aan hetzelfde instituut in 1987.

“Anders voegt een belangrijk element toe aan het to-BBB team,” zegt Patrick Krol, voorzitter van de Raad van Commissarissen en managing partner van Aescap Venture. “Hij heeft grote internationale ervaring in de biofarmaceutische industrie en een gedegen track record als CEO. Met de komst van Anders is de Raad van Bestuur uitstekend toegerust om de onderneming naar de commerciële fase te leiden.”

Dr. Harfstrand voegt daaraan toe: “Ik verheug me om samen te werken met to-BBB’s ervaren team. Doel is de naam to-BBB te vestigen als dé partner bij farmaceutische ontwikkeling, zowel voor patiënten als artsen, door het ontwikkelen van effectieve therapieën voor de behandeling van hersentumoren en neuro-inflammatoire aandoeningen.”

Over to-BBB
to-BBB richt zich op de ontwikkeling van nieuwe medicijnen voor de behandeling van ernstig invaliderende hersenaandoeningen. De gepatenteerde liposomale G-Technology® maakt toegang tot het brein mogelijk van bepaalde systemische (chemo)therapieën.

To-BBB’s technologie is toepasbaar in combinatie met zowel reeds goedgekeurde als nieuwe therapieën. to-BBB heeft momenteel twee producten in de klinische ontwikkelingsfase (testen in mensen), een gericht op meerdere soorten hersentumoren, de andere op neuro-inflammatoire aandoeningen.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen