Gender in het medisch onderwijs

Array

Op 30 september was er een bijeenkomst van de Alliantie Gender & Gezondheid. Een volle zaal in het Radboudumc liet zien hoe groot de belangstelling voor dit onderwerp is.

Gender in het medisch onderwijs
Aan de hand van diverse voorbeelden werd dinsdag duidelijk dat de verschillen tussen mannen en vrouwen nog te weinig bekend zijn onder artsen. “Meer aandacht voor gender in het medisch onderwijs is een noodzakelijke verbetering van de medische zorg“, aldus Prof. dr. Toine Lagro-Janssen. De Alliantie Gender & Gezondheid zal de komende maanden een onderwijstour langs de universitair medisch centra organiseren om dit op de kaart te zetten.

vrouwen gezondheidVideo, verslag en foto’s
Tijdens de bijeenkomsten is er gefilmd. Bekijk hier de mooie compilatie met de boodschap van de Alliantie Gender & Gezondheid. Je kan ook nog even rustig nalezen wat er allemaal is besproken tijdens het middagprogramma: ‘Terug naar de basis: gender in het medisch onderwijs’. Dit geldt ook voor het avondprogramma: ‘Zoek de verschillen: hart- en vaatziekten m/v’.

Alle ins & outs over onze campagne loonverschil vind je op onze speciale campagnepagina:
www.womeninc.nl/gezondheid/.

Bron: WOMEN Inc. 

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen