Frauderende bestuurder zorg zorgaanbieder Diafaan krijgt ontslagvergoeding 45.000 euro

Array

Zorgaanbieder Diafaan in Zevenaar moet frauderend oud-bestuurder een ontslagvergoeding van 45.000 euro betalen. Dat geld wordt verrekend met eventuele bedragen die nog op hem gevorderd worden. Volgens de rechter is de arbeidsovereenkomst op terechte gronden ontbonden. Diafaan moet een ontslagvergoeding van 45.000 euro betalen. Wegens het verwijtbare handelen van Ten Westeneind hoeft Diafaan niet de eerder afgesproken verplichte ontslagvergoeding van 328.000 euro hoeft te betalen, hetgeen bij aangaan van de overeenkomst werd vastgelegd.

hamer rechtDe Raad van Toezicht van Diafaan liet eind mei weten afscheid te hebben genomen van de vorige bestuurder vanwege ‘onoverbrugbare verschillen van inzicht die hebben geleid tot een vertrouwensbreuk’. Maar uit een uitspraak van de kantonrechter bleek woensdag dat de topman is ontslagen vanwege valsheid in geschrifte, belangenverstrengeling, het onterecht opstrijken van bonussen en financieel wanbeheer.

De Raad van Toezicht overweegt om aangifte te doen tegen de voormalig bestuurder. Een besluit hierover moet nog worden genomen. Will ten Westeneind is ook voorzitter van het CDA in de gemeente Rijnwaarden.

Diafaan liet afgelopen week nog aan alle 96 thuishulpen in vaste dienst weten dat er collectief ontslag wordt aangevraagd omdat er geen contracten zijn gesloten met Liemerse gemeenten over de huishoudelijke hulp in 2015. Volgens de interim-bestuurder heeft Diafaan de gemeenten gevraagd om een hoger tarief dan ze bieden. Mochten ze daarmee instemmen, dan kan Diafaan de werkzaamheden in die gemeenten blijven verrichten. Enkele gemeenten denken daar nu over na.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen