Frauderende bestuurder zorg zorgaanbieder Diafaan krijgt ontslagvergoeding 45.000 euro

0
538

Zorgaanbieder Diafaan in Zevenaar moet frauderend oud-bestuurder Will ten Westeneind een ontslagvergoeding van 45.000 euro betalen. Dat geld wordt verrekend met eventuele bedragen die nog op hem gevorderd worden. Volgens de rechter is de arbeidsovereenkomst op terechte gronden ontbonden. Diafaan moet een ontslagvergoeding van 45.000 euro betalen. Wegens het verwijtbare handelen van Ten Westeneind hoeft Diafaan niet de eerder afgesproken verplichte ontslagvergoeding van 328.000 euro hoeft te betalen, hetgeen bij aangaan van de overeenkomst werd vastgelegd.

hamer rechtDe Raad van Toezicht van Diafaan liet eind mei weten afscheid te hebben genomen van de vorige bestuurder vanwege ‘onoverbrugbare verschillen van inzicht die hebben geleid tot een vertrouwensbreuk’. Maar uit een uitspraak van de kantonrechter bleek woensdag dat de topman is ontslagen vanwege valsheid in geschrifte, belangenverstrengeling, het onterecht opstrijken van bonussen en financieel wanbeheer.

De Raad van Toezicht overweegt om aangifte te doen tegen de voormalig bestuurder. Een besluit hierover moet nog worden genomen. Will ten Westeneind is ook voorzitter van het CDA in de gemeente Rijnwaarden.

Diafaan liet afgelopen week nog aan alle 96 thuishulpen in vaste dienst weten dat er collectief ontslag wordt aangevraagd omdat er geen contracten zijn gesloten met Liemerse gemeenten over de huishoudelijke hulp in 2015. Volgens de interim-bestuurder heeft Diafaan de gemeenten gevraagd om een hoger tarief dan ze bieden. Mochten ze daarmee instemmen, dan kan Diafaan de werkzaamheden in die gemeenten blijven verrichten. Enkele gemeenten denken daar nu over na.