OLVG voorkeursziekenhuis voor staaroperaties

Array

Amsterdams topklinisch ziekenhuis maakt met Zilveren Kruis Achmea meerjarige afspraken over kwaliteit.
Zilveren Kruis Achmea selecteerde het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) in samenwerking met het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis als een van de vijf voorkeursziekenhuizen voor staaroperaties (cataract).

De zorgverzekeraar kiest hiervoor, omdat de twee Amsterdamse topklinische ziekenhuizen een aantoonbaar hoge kwaliteit van zorg leveren voor een passende prijs. Ook vindt Zilveren Kruis Achmea dat de ziekenhuizen een duidelijke visie hebben op de zorg rondom staaroperaties, en de ambitie om de kwaliteit daarvan verder te verbeteren. De komende drie jaar gaat de zorgverzekeraar het OLVG actief aanbevelen aan haar verzekerden. Daarbij mag het OLVG een onbeperkt aantal staaroperaties uitvoeren.

OLVG-OPatiënten in goede handen
Rogier van Zijderveld, oogarts in het OLVG, is blij met deze meerjarige kwaliteitsafspraken. “Meer dan drieduizend mensen komen jaarlijks naar het OLVG voor een staaroperatie en we werken voortdurend aan nog betere zorg voor deze mensen. Dit contract is daarom een erkenning voor de inzet en de betrokkenheid van alle ervaren oogartsen en verpleegkundigen. De patiënten zijn bij ons in goede handen. Onze werkwijze zorgt ervoor dat er geen wachtlijsten zijn. Bovendien hebben patiënten bij ons de minste kans op complicaties.”

Pilots zorginkoop
Zilveren Kruis Achmea startte voor de zorginkoop van 2015 met een pilot ‘Prestatie-inkoop’ voor onder meer staaroperaties. Op basis van schriftelijke onderbouwing en gesprekken over visie, ambitie en kwaliteit koos de verzekeraar vijf ziekenhuizen als voorkeursziekenhuis. Dat zijn naast het OLVG, in samenwerking met het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis: Oogziekenhuis (Rotterdam), Deventer Ziekenhuis (Deventer), St. Jansdal (Harderwijk) en het Sint Franciscus Ziekenhuis (Roosendaal). Deze nieuwe manier van contracteren gaat uit van inkopen op kwaliteit en minder op basis van prijs. De zorgverzekeraar wil de zorg zo transparanter maken. Dit helpt verzekerden bij het maken van een keuze voor een ziekenhuis.

Meer informatie over een staaroperatie in het OLVG

Bron: OLVG

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen