Philips zet met samenwerking Mediq stap naar huisartsenzorg

Patiënten kunnen dichtbij huis in de eerste lijn terecht voor laagdrempelig diagnostisch onderzoek
Philips en Medisch Service Nederland, onderdeel van Mediq, hebben vandaag een samenwerkingsovereenkomst bekendgemaakt voor het leveren en onderhouden van een breed portfolio aan echografie-apparatuur aan huisartsenpraktijken. Huisartsen kunnen met de apparatuur straks zelf veelvoorkomende en laagdrempelige diagnostische onderzoeken uitvoeren en hun patiënten gerichter behandelen of doorverwijzen naar een specialist.

Door de toenemende kwaliteit, flexibiliteit en kosteneffectiviteit speelt echografie een steeds belangrijkere rol in de diagnostiek.

huisartsOok het aantal huisartsen dat echografie inzet bij onderzoek neemt toe. Zij kunnen echografie inzetten bij patiëntenonderzoek in de buikstreek zoals maag, lever en darmen.

Voor Philips betekent de samenwerking dan ook een nieuwe stap in de eerstelijnszorg in Nederland. Medisch Service Nederland is al ruim 20 jaar leverancier van medische verbruiksmiddelen, instrumenten en apparatuur aan onder meer huisartsen en verloskundigen. Samen kunnen de organisaties de groeiende groep huisartsen die gebruik wil maken van echografie in hun praktijk voorzien van professionele dienstverlening met de nieuwste technologieën, onderhoud en training.

“We zien bij huisartsen een toenemende behoefte om medische beeldvorming in te zetten in hun praktijk om zo de kwaliteit en efficiëntie van hun dienstverlening te verhogen in een tijd dat de zorgvraag sterk stijgt en er moet worden gekeken hoe we iedere patiënt nu en in de toekomst kunnen voorzien van gerichte en goede zorg”, stelt Henk Valk, General Manager van Philips Healthcare Benelux. “Met deze samenwerking en de dienstverlening die we hebben ontwikkeld kunnen we huisartsen daarbij nu optimaal ondersteunen.”

Medisch Service Nederland is sinds 2011 onderdeel van Mediq, dat internationaal samenwerkt met zorgprofessionals aan initiatieven om efficiëntie in de zorg te vergroten. “Medisch Service Nederland is al ruim 20 jaar partner van huisartsen. De samenwerking met Philips biedt ons nu de mogelijkheid de bewezen techniek van Philips uit het ziekenhuis ook naar huisartsen te brengen”, zegt Ronald Hoozemans, algemeen directeur van Mediq Medeco en Medisch Service Nederland.

Tijdens het  NHG-Congres ‘Dokteren doe je niet alleen’ op vrijdag 21 november in de RAI in Amsterdam zullen Philips en Medisch Service Nederland diverse handzame echosystemen laten zien.

Bron: Philips & Mediqhuisarts

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen