Merck/MSD sluit overeenkomst voor ontwikkeling en productie van ebola-vaccin

MSD-Schering-Plough-Blauwe-muur-Foto-Jan-de-Leeuw-200x200MSD heeft met het bedrijf NewLink Genetics Corporation een wereldwijde licentieovereenkomst afgesloten voor het ontwikkelen, produceren en distribueren van een nieuw, experimenteel ebola-vaccin.

Met het kandidaat-vaccin worden op dit moment fase I-studies uitgevoerd. Afhankelijk van de resultaten daarvan wil het National Institute of Health (NIH) in 2015 met een grote fase III-studie starten om de veiligheid en effectiviteit van het rVSV-EBOV vaccin te bepalen. Volgens de overeenkomst krijgt Merck/MSD de exclusieve rechten op het rVSV-EBOV vaccin en de daaropvolgende producten.

“Effectieve vaccinatie tegen ebola is een cruciaal onderdeel van preventie en beheersingsmaatregelen onder risicogroepen en om toekomstige uitbraken te voorkomen”, aldus Julie Geberding, president van Merck Vaccines. “Wij willen graag onze kennis op het vlak van vaccins inzetten om in een belangrijke wereldwijde behoefte te voorzien en te reageren op deze dringende situatie.”

Zie ook:
http://www.mercknewsroom.com/news-release/corporate-news/merck-and-newlink-genetics-enter-licensing-and-collaboration-agreement-i

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen