Trend Zorg haalt in 2 dagen € 125.000 op voor uitbreiding woonbegeleiding in de zorg

geld, thuiszorg58 investeerders steken geld in succesvolle Brabantse zorgonderneming
Trend Zorg, een innovatieve Brabantse zorgonderneming voor woonbegeleiding en ambulante hulpverlening, heeft in 2 dagen € 125.000,- opgehaald bij het publiek om haar voorspoedige groei voort te kunnen zetten en in te spelen op de veranderingen in de zorg. Via Collin Crowdfund staken 58 particuliere investeerders gemiddeld € 2.155,- in het bedrijf van zorgondernemers Wendy van Gerwen en Hans Verhappen.

Trend Zorg biedt begeleiding aan (jong)volwassenen in de leeftijd van 17 tot 40 jaar met een gedrag- en/of ontwikkelingsstoornis zoals autisme of ADHD. Veelal gaat het om cliënten die – bijvoorbeeld na verblijf in een jeugdinstelling – behoefte hebben aan meer zelfstandigheid in een beschermde omgeving. Afhankelijk van de situatie en de wensen van de cliënt kan er gekozen worden voor permanente, intensieve of minder intensieve woonbegeleiding. Trend Zorg is momenteel primair actief in Brabant, in de omgeving van Veldhoven en de Kempen.

Zorg in natura
Trend Zorg speelt actief in op de aanstaande veranderingen in de zorg. Met ingang van 2015 kopen cliënten zorg niet meer in via hun PGB maar sluiten zij een overeenkomst met de gemeente voor ‘zorg in natura’. Trend Zorg wil deze zorg als partner van de gemeente gaan bieden. Hans Verhappen, directeur Trend Zorg: “Deze crowdfund campagne heeft het mogelijk gemaakt om optimaal in te spelen op deze verandering en te investeren in onze organisatie. In personeel, professionalisering maar ook nieuwe woningen: appartementen en een groter huis voor minimaal 12 cliënten die 24-uurs begeleiding nodig hebben.”

58 investeerders in 2 dagen
58 investeerders staken via het platform van Collin Crowdfund € 125.000,- in Trend Zorg, in de vorm van een vierjarige lening met een vaste rente van 8%. Het is de eerste keer dat een bedrijf via Collin Crowdfund in zo’n korte periode het doelbedrag ophaalt.

Over Collin Crowdfund
Via haar online platform slaat Collin een brug tussen investeerders die op zoek zijn naar meer rendement en ambitieuze MKB-bedrijven met een financieringsbehoefte. Bedrijven met een financieringsbehoefte van € 50.000,- tot € 2.500.000,- kunnen terecht bij Collin. Waar mogelijk en opportuun werkt Collin daarbij samen met banken en accountants. Om zowel de investeerder als de ondernemer optimaal succesvol te laten zijn, is de screening uiterst zorgvuldig. Zo introduceerde Collin ‘Crowdfund Coaches’ die de ondernemer begeleiden in het proces. Ook na realisatie van de lening coördineert de Crowdfund Coach tussen de ondernemer en de investeerders die de lening verzorgden. www.collincrowdfund.nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen