PolisReview verzamelt meningen van klanten over zorgverzekeringen

Er is eindelijk een uitlaadklep voor ergernissen, verbazing en boosheid over zorgverzekeraars: PolisReview.nl. Dit is een nieuwe website waar verzekerden hun ervaringen met verzekeraars, de vergoedingen die zij krijgen en klantenservice kunnen delen. Alle reviews die worden geplaatst worden ook teruggekoppeld aan verzekeraars en brancheverenigingen van medische beroepsbeoefenaren om zo de zorg in Nederland beter te maken. Bovendien kan de consument op PolisReview.nl van alle polissen die in Nederland op de markt zijn precies zien wat er wel of niet gedekt is.

Pieter Coppoolse en Adrey Caljé zijn PolisReview gestart vanuit hun eigen boosheid en verbazing.

logo_Polisreview_logo“We hebben zelf te maken gehad met rekeningen van zorgaanbieders die zie we zelf moesten betalen terwijl we dachten dat we hiervoor verzekerd waren. Dan baal je. Polisvoorwaarden zijn onduidelijk en verzekeraars zijn meester in het verstoppen van wat er nu wel of niet door hen wordt betaald. We willen daar meer inzicht in geven, maar we willen er vooral iets aan doen. Het wordt tijd dat er naar consumenten wordt geluisterd. Ook positieve reviews zijn uiteraard van harte welkom.”

Verzekeraars vergoeden minder dan ze willen doen voorkomen, zo concludeerde PolisReview na het bekijken van alle op de Nederlandse markt verkrijgbare polissen. Ook de zogenaamde vergelijkingssites geven geen duidelijkheid over de precieze dekking. Als verzekerde moet je de kleine lettertjes lezen om te vinden wat wel of niet gedekt wordt of wat de uitzonderingen zijn. Dat is geen pretje. Het is ondoenlijk om dat na te gaan. Vergoedingen in de basis verzekeringen zouden overal gelijk moeten zijn. Voor fluoridebehandelingen zijn er echter verschillen in dekking. Ook is de duur van de kraamzorg onduidelijk, hetgeen de indruk van misleiding geeft. Waarom niet klip en klaar zeggen wat er vergoed wordt?

Wie denkt een vergoeding voor steunzolen te krijgen van € 100,- komt bedrogen uit als hij toevallig dat jaar al bij de pedicure is geweest. De vergoeding van € 100,- blijkt namelijk te gelden voor alle behandelingen aan de voet. Coppoolse en Caljé zijn ook niet te spreken over de marketingtrucs die verzekeraars gebruiken. ”Energiek is een zorgverzekering voor vrouwen want die ‘zitten nu eenmaal anders in elkaar’. Maar mag je dan wel je partner meeverzekeren of niet? Of zou dat alleen gelden als die partner ook een vrouw is?” PolisReview is volstrekt onafhankelijk. Er vindt geen bemiddeling plaats en er kunnen geen verzekeringen worden afgesloten.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen