Amphia Ziekenhuis en Siemens sluiten technologisch partnerschap voor 15 jaar

0
405

Amphia en Siemens Healthcare  hebben een technologisch partnerschap gesloten voor de duur van vijftien jaar. De samenwerking zorgt ervoor dat Amphia als één van de grootste topklinische opleidingsziekenhuizen de komende jaren over de meest innovatie beeldvormende technieken kan beschikken. Hierdoor kan Amphia zijn ambities als toonaangevend ziekenhuis in de Brabantse regio blijven waarmaken en patiëntvriendelijke zorg van hoogwaardig niveau blijven leveren.

links Kees Smaling (Siemens) en rechts Ernst Hoette (Amphia) ondertekenen overeenkomstBinnen het partnerschap installeert en vervangt  Siemens Healthcare alle beeldvormende medische apparatuur van Amphia. Een omvangrijke klus aangezien het Amphia Ziekenhuis over een van de grootste radiologische afdelingen van Nederland beschikt. Per jaar worden hier ongeveer 285.000 verrichtingen uitgevoerd. Siemens zorgt bovendien voor het onderhoud, software-upgrades en continue training en certificering van de medewerkers en medisch specialisten. Amphia en Siemens Healthcare werken samen aan een verbetering van en kosteneffectievere medische zorg. Zo wordt gekeken naar mogelijkheden om nieuwe technologieën in te brengen in het nog te realiseren nieuwbouw ziekenhuis op de locatie Molengracht in Breda.

Siemens levert binnen het contract onder andere een hoogwaardige hybride hartcatheterisatiekamer waar minimaal invasieve hartklepvervanging onder beeldgeleiding plaatsvindt. Amphia behandelt per jaar ruim 80 patiënten aan hartklepvervanging. In de toekomst zal dit verder toenemen. Met deze nieuwe techniek kan bovendien ook een meer kwetsbare groep behandeld worden. Siemens zal ook samen met het hartcentrum van Amphia verder onderzoek doen naar de toepassing van slimme innovaties in de beeldvormende diagnostiek.

“Wij zijn blij met deze langdurige samenwerking”, aldus Ernst Hoette, lid van de Raad van Bestuur van het Amphia Ziekenhuis. “Hierdoor zijn wij tegen een vaste vergoeding per jaar er van verzekerd dat wij toptechnologie in huis krijgen. Zo kunnen wij nu en in de toekomst topzorg blijven bieden voor patiënten binnen onze regio, maar ook ver daarbuiten. Innovaties in de zorg kun je alleen doen met behulp van sterke partners die deze innovaties helpen implementeren en operationeel houden.”

Kees Smaling, directeur Healthcare bij Siemens Nederland voegt daaraan toe:  “Slimme oplossingen zijn alleen slim als je dokters en ingenieurs nauw laat samenwerken. Dan weet je pas zeker dat je bruikbare oplossingen ontwikkelt die meerwaarde opleveren in diagnostiek en therapie. Deze overeenkomst past uitstekend in het wereldwijde beleid van Siemens waar uitdrukkelijk de samenwerking wordt gezocht met partners. De tijd dat je complexe vraagstukken in je eentje kunt oplossen is namelijk voorbij.”

Bron: Amphia Ziekenhuis