Bedrijven kunnen beter professionele tablets aanschaffen dan populaire consumentenmodellen

0
329

Bedrijven doen er goed aan een tablet voor hun medewerkers te kiezen dat speciaal ontwikkeld is voor professioneel gebruik. Veel consumententablets zijn namelijk onvoldoende bestand tegen bijvoorbeeld valpartijen en water, zo blijkt uit onderzoek van elektronicaverzekeraar SquareTrade naar tien populaire consumententablets.

Volgens SquareTrade is het aan te raden naar de robuustheid van tablets te kijken, wanneer je er een aanschaft. Uit een vergelijkende breekbaarheidstest van de verzekeraar blijkt dat de verschillen in robuustheid tussen diverse consumententablets behoorlijk kunnen oplopen. SquareTrade onderzocht tien populaire tablets van de merken Samsung, Asus, Sony, Apple, HTC, Microsoft en TMAX* op val- en waterbestendigheid.

Uit de test van SquareTrade bleek onder meer dat grotere consumententablets veel breekbaarder zijn dan kleine consumententablets en ook nog eens minder goed bestand tegen water. Diverse tablets liepen tijdens de test zoveel waterschade op dat het scherm of andere cruciale functies uitvielen. Een val zorgde ervoor dat verschillende modellen krassen of een beschadigd scherm opliepen of zelfs helemaal in stukken braken. Hoe groter de tablet, hoe groter het risico op schade.

Tablets voor professioneel gebruik zijn bestand tegen valpartijen, tegen stof en water en zelfs tegen extreme temperaturen.
In tegenstelling tot de consumententablets uit de test van SquareTrade zijn niet alleen de kleinere robuuste tablets van Panasonic Toughpad zoals de nieuwe 5 inch Toughpad FZ-E1 en FZ-X1 handheld tablets, maar ook de grotere modellen zoals de  10 inch Toughpad FZ-G1, goed bestand tegen een val. Deze modellen doorstonden valtesten van respectievelijk 180 en 300 cm.

* In volgorde van beste tot slechtste testresultaten: Samsung Tab S 8.4, Asus Memo Pad 7, Sony Xperia Z3, iPad Mini 3, HTC Nexus 9, Samsung Note Pro 12.2, Samsung Tab S 10.5, iPad Air 2, Microsoft Surface Pro 3 en TMAX 9 HD.