Dianne Bekkers, winnares Nightingale-prijs 2014

Op maandag 5 januari 2015 werd voor de 7de keer de Nightingale-prijs uitgereikt. Deze prijs voor de meest patiëntvriendelijke medewerker van het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ), ging dit jaar naar Dianne Bekkers, unitmanager voor de afdelingen van het specialisme Chirurgie. Zij zet zich op een originele en enthousiaste wijze in voor de patiëntenzorg en zet daarbij altijd het belang van de patiënten en het personeel voorop. Naast een cadeaubon en een kunstwerk ontvangt de winnares € 5000,- om de patiëntenzorg op de afdeling Chirurgie verder te verbeteren.

20150106 foto Dianne Bekkers uitreiking NightingaleOp initiatief van de Cliëntenraad looft het JBZ jaarlijks een prijs uit voor de meest patiëntvriendelijke medewerker. Op 10 december jl. zijn de drie genomineerden voor deze prijs bekend gemaakt. In alfabetische volgorde waren dit: Dianne Bekkers, unithoofd kliniek Chirurgie, Karin van Schijndel, verpleegkundige Kort Verblijf en Miep van Oploo, medisch secretaresse Beeldvormende Technieken. Voorafgaand aan de nieuwjaarsreceptie reikte Renée Spermon, juryvoorzitter en voorzitter van de Cliëntenraad, de prijs uit aan Dianne Bekkers.

Uit het juryrapport
De Nightingale-prijs gaat naar Dianne, omdat ze in de ogen van de jury over de hele breedte van haar activiteiten het gedachtegoed van Florence Nightingale uitdraagt. Ze functioneert niet meer als uitvoerend verpleegkundige maar is haar verpleegkundige blik niet verloren. Zij is zich zeer bewust van de maatschappelijke functie die wij als ziekenhuis vervullen en de financiële (kostenbesparende) situatie die hier inherent aan is.

Een van haar belangrijke verdiensten is dat onder haar supervisie het afgelopen jaar verpleegkundigen zijn gestart met de EWS-trainingen (Early Warning Score). Verpleegkundigen ontwikkelen zich in het eerder herkennen van acute zieke patiënten en het hierop direct anticiperen. Zo kan voorkomen worden dat patiënten naar de Intensive Care moeten. Dianne heeft zich er voor ingezet dat deze training organisatiebreed gaat plaatsvinden.

Lof
Ook de andere twee genomineerden krijgen van de jury alle lof. Karin van Schijndel is een groot promotor van de patiëntgerichtheid op haar afdeling. Hierbij heeft zij als doel de communicatie met de patiënt van opname tot en met het ontslag steeds te verbeteren. Daarnaast is zij een motiverende vraagbaak voor haar collega’s, waaronder studenten en jonge verpleegkundigen.

Medisch secretaresse Miep van Oploo doet, met het oog op- en begrip voor de patiënt, altijd haar uiterste best om de voor een patiënt zeer beladen onderzoeken op afdeling Nucleaire Geneeskunde om comfortabel en zo snel mogelijk te laten verlopen. Hierbij cijfert zich zij zichzelf volkomen weg, waarbij zij een werkethiek hanteert waar iedereen die met nucleaire geneeskunde te maken heeft, profijt van heeft. Alle genomineerden ontvingen een mooi boeket bloemen.

Bron: Jeroen Bosch Ziekenhuis

Recente artikelen