Google Glass on-hold’

Array

Google Glass voorlopig van de markt
Google stopt voorlopig met de produktie en distrubutie van Google Glass, dat blijkt uit berichtgeving van de BBC. De internetgigant legt de productie stil. Het is vanaf volgende week niet meer mogelijk om Google Glass te bestellen.
Google Glass kwam zo’n 2 jaar geleden voor het eerst op de markt. In eerste instantie verdeelde Google de “internetbril” in een beperkte oplage onder een geselecteerd testpubliek. Pas later kwam het grote publiek aan de beurt.

Van meet af aan botste de Google Glass op 2 obstakels. Enerzijds liet het design te wensen over. Veel gebruikers vonden het gadget te futuristisch en weinig stijlvol. Anderzijds rezen vragen over de privacy en de veiligheid van het ding.

google-glass-macroGoogle zegt de digitale bril eerst verder ontwikkelen te willen ontwikkelen. Het bedrijf ziet het project niet als mislukt. Google zegt veel geleerd te hebben van de huidige slimme bril en zijn mogelijkheden. Dat helpt het concern bij het ontwikkelen van een nog betere opvolger.

In Nederland zijn er een beperkt aantal initiatieven. Marlies Schijven is de meest bekende “Google Glass” dokter. Zij laat via twitter weten dat het nog niet gedaan is met Google Glass.  Start-up Augmedix, zij gebruiken Google Glass als een elektronisch medisch dossier oplossing , heeft onlangs nog $ 16.000.000,- aan financiering binnengehaald . Het bedrijf zal het geld gebruiken voor verdere productontwikkeling en implementatie. Uit eerder onderzoek van Reuters onder toeleveranciers van apps voor Google Glass, bleek al dat een groot deel de plannen voor de Google-bril in de ijskast te hebben gezet. Bij negen van de zestien ontwikkelaars was de ontwikkeling stopgezet.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen