Social media in zorg en welzijn

Array

social-mediaDat zorgt beter!
Maaike Gulden & Juliette van der Wurff
Professionals in zorg en welzijn zetten zich dagelijks met hart en ziel in voor mensen die hulp nodig hebben. Niemand twijfelt er meer aan dat we de zorg anders moeten organiseren zodat we in de toekomst iedereen de zorg kunnen bieden die nodig is. Dat is een lastige opgave.

Social media bieden volop kansen om het écht anders te doen, om werkzaamheden slimmer te organiseren en de handen ineen te slaan voor een betere zorgverlening. Zorg waarbij mensen meer regie krijgen over hun zorgverlening en er meer tijd is voor persoonlijke aandacht voor mensen die dat nodig hebben.

Dit boek geeft zorgprofessionals praktische handvatten, tips, checklijsten en inzichten hoe ze social media effectief kunnen inzetten voor betere zorg. Bovendien biedt het meer dan 50 interessante praktijkvoorbeelden van grote en kleine zorg- en welzijnsorganisaties in Nederland. Diverse ziekenhuizen, welzijnsorganisaties maar ook artsen en jeugdwerkers delen hun tips en ervaringen.

Een onmisbaar boek voor iedere zorgprofessional!

ISBN 978 90 5594 976 2

Maaike Gulden is jaren werkzaam geweest als marketing manager bij een zorgorganisatie. Nu adviseert, spreekt, schrijft en traint ze over social media. Inmiddels heeft ze al duizenden mensen socialmediawijs gemaakt. En ook al een aantal praktische socialmedia-handboeken geschreven.

Juliette van der Wurff is jarenlang als professional in de welzijnswereld actief geweest. Nu is zij online adviseur bij Yard, gericht op communities binnen de zorg- en welzijn. Daarnaast geeft ze vanuit haar eigen bedrijf Socialjuul workshops, lezingen en trainingen op het gebied van social media binnen zorg en welzijn.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen