Factsheets en infographics rookvrije horeca en meeroken

in-rook-opgaanGisteren is de campagne van het ministerie van VWS ‘Alle horeca rookvrij’ van start gegaan. Het Trimbos-instituut heeft in twee factsheets recente kennis gebundeld over een rookvrije horeca, en over de effecten van meeroken.
In de factsheet Rookvrije Horeca is de evidentie rondom effecten van een rookverbod in de horeca op de gezondheid gebundeld. Ook wordt in deze factsheet ingegaan op het draagvlak voor een rookvrije horeca, welke effecten hier op van invloed zijn en of een rookverbod effect heeft op de omzet in de horeca.
De hoofdpunten zijn ook samengevat in een infographic.

In de factsheet Meeroken wordt ingegaan op de kenmerken van en blootstelling aan omgevingstabaksrook en de gezondheidseffecten bij volwassenen en bij (ongeboren) kinderen. Ook van deze factsheet zijn de hoofdpunten samengevat in een infographic.

Daarnaast is speciaal voor ouders een animatiefilmpje gemaakt over meeroken.

Op de site van de rijksoverheid www.allehorecarookvrij.nl is meer informatie te vinden over de campagne en het rookverbod openbare ruimten, werkplek en horeca.
Factsheet Rookvrije Horeca

Infographic Rookvrije Horeca

Factsheet Meeroken

Infographic Meeroken

Bron: Trimbos Instituut

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen