Limburgs ziekenhuispersoneel in actie voor nieuwe cao

CAOWerknemers van Orbis MC en Atrium MC komen deze week in actie om aandacht te vragen voor een nieuwe cao. Ze informeren van 11.30 tot 13.30 uur hun collega’s via speeddatesessies in het bedrijfsrestaurant over de laatste stand van zaken. Deze acties zijn onderdeel van een landelijke estafette-actie, waarin werknemers de druk opvoeren richting werkgevers om tot goede cao-afspraken te komen. De laatste cao is al bijna een jaar verlopen.

Acties:

Dinsdag 10 februari 2015:

11.30 -13.30 uur: Speeddaten in het personeelsrestaurant van Atrium Medisch Centrum, Henri Dunanstraat 5 in Heerlen.

woensdag 11 februari:

11.30 – 13.30 uur: Speeddaten in het personeelsrestaurant van Orbis MC, Dr. H. van der Hoffplein 1, in Sittard-Geleen

Medewerkers van ziekenhuizen zitten sinds maart 2014 zonder cao. “Na 10 onderhandelingsrondes heeft werkgever NVZ een onacceptabel eindbod neergelegd bij de vakbonden”, aldus Elise Merlijn, bestuurder FNV Zorg en Welzijn. “Ziekenhuizen staan steeds meer onder druk en daarmee ook het personeel. Het werk verandert, de vergrijzing neemt steeds meer toe en daarom is het van groot belang dat er wordt geïnvesteerd in het personeel. De kwaliteit van de zorg valt of staat immers met goed ziekenhuispersoneel”.

De werknemers eisen een fatsoenlijke loonsverhoging van minimaal 3% per jaar, een structureel scholingsbudget van 3%, zodat ze zich kunnen blijven ontwikkelen en werkzekerheid. Vaste contracten bij vast werk en alleen nog 0-urencontracten bij onvoorziene en onplanbare uitval van personeel. De ziekenhuismedewerkers voeren overal in het land actie totdat de NVZ het slechte eindbod van tafel veegt en opnieuw onderhandelt. De acties worden gesteund door de vier bonden FNV Zorg en Welzijn, CNV Publieke Zaak, Nu’91 en FBZ .