NHG steunt Manifest : “Het roer moet om”

Het NHG onderschrijft het manifest ‘Het roer moet om!’. Het roer mag om naar meer vertrouwen in de kernkwaliteiten van de huisarts.

Het NHG ziet het manifest ‘Het roer moet om!’ als een signaal van de beroepsgroep om de kernwaarden van goede huisartsenzorg –  generalistisch, persoonsgericht en continue – bovenaan te plaatsen. Het verzamelen van data is bedoeld om inzicht te krijgen in de eigen kwaliteit en niet voor de zorginkoop of om marktwerking te stimuleren.

hetroermoetom-nieuwsBestuursvoorzitter Rob Dijkstra schreef begin deze maand de toepasselijke column Vertrouwensbalans. Daarin spreekt hij van een ‘performance infarct’: “je komt niet aan je eigenlijke werk toe door alle verplichte secundaire handelingen. En waarom is dat eigenlijk? Om te controleren of we alles wel doen? Of om te voldoen aan onze contractverplichtingen en zorgverzekeraars in staat te stellen onderscheidend in te kopen?”

Het uiteindelijke doel van onze huisartsenzorg is optimale patiëntenzorg. Alle middelen en administratieve handelingen die ingezet worden in het zorgproces, zijn aan dit doel ondergeschikt. De oproep in het pleidooi om vertrouwen te tonen in de deskundigheid van de beroepsgroep onderschrijft het NHG van harte.

Meer informatie: ‘Het roer moet om!’www.hetroermoetom.nu

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen