Groot toiletpapier voor gehandicapten, mindervaliden en mensen met beperkte motoriek

Array

SATINO_BLACK_BRIQ_XXLAlweer een innovatie van Van Houtum. Op de eerste dag van vakbeurs Zorgtotaal in de Jaarbeurs in Utrecht heeft de leverancier van innovatieve oplossingen voor toiletten het toiletpapier Satino Black BriQ XXL gepresenteerd: dé oplossing voor het mindervalidentoilet! BriQ XXL is extra groot toiletpapier dat een unieke oplossing biedt aan gehandicapten, mindervaliden, mensen met beperkte motoriek, mensen met een tijdelijke of structurele beperking én hun verzorgers.

Brand Manager Rob Stevens: “Dit is écht een geweldige uitkomst voor al deze mensen. Je kunt vanaf nu met BriQ XXL met één hand op een hygiënische manier billen afvegen.”

BriQ XXL is gevouwen toiletpapier en heeft het formaat van Satino Black handdoekjes. Extra groot dus waardoor het gepriegel met het veel kleinere toiletpapier op de traditionele toiletrol tot het verleden behoort. “We hebben BriQ XXL laten testen door bewoners en verzorgers van diverse gezondheidscentra en de reacties waren lovend”, zegt Rob Stevens. “Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen gaat over People, Planet, Profit waarbij Planet heel vaak centraal staat. BriQ XXL is een product dat in eerste instantie over People gaat, omdat het van grote toegevoegde waarde is voor mensen.”

Medio januari werd tijdens de vakbeurs Facilitair in Den Bosch al de unieke, innovatieve dispenserlijn Satino Black BriQ gelanceerd. Compact vormgegeven dispensers met gevouwen toiletpapier, uitermate geschikt voor organisaties die over een beperkte toiletruimte beschikken. Rob Stevens: “Satino Black BriQ is door de markt goed ontvangen. Ook de eerste reacties op BriQ XXL zijn enthousiast. Dit nieuwe wc-papier is onder andere een uitkomst voor mensen in verzorgingshuizen, ziekenhuizen, revalidatieklinieken en praktijken voor fysiotherapie. Cliënten én hun verzorgers zijn hier écht ontzettend mee geholpen.”

Satino Black toiletpapier wordt als enige hygiënepapier ter wereld zonder schadelijke chemicaliën geproduceerd waarvoor Van Houtum Cradle to Cradle is gecertificeerd. De Satino Black BriQ dispensers zijn gemaakt van gerecyclede kunststof en worden co2-neutraal geproduceerd. Het Cradle to Cradle certificaat garandeert dat de dispensers veilig zijn voor mens en milieu en ontworpen zijn voor de technische kringloop. Het moderne Satino Black design spreekt ook bij BriQ XXL tot de verbeelding. Rob Stevens: “We hebben weer alles samengebracht in een mooi vorm gegeven concept.”

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen