Marian Kaljouw benoemd tot voorzitter NZa

schippers vws 4Minister Edith Schippers (VWS) heeft vrijdag mevrouw dr. M.J. (Marian) Kaljouw benoemd tot voorzitter van de Raad van Bestuur van de Nederlandse Zorgautoriteit (Nza). Haar benoeming gaat in op 1 juni 2015 en geldt voor een periode van 4 jaar, die tot tweemaal verlengd kan worden.

Marian Kaljouw (58) heeft een omvangrijke professionele en wetenschappelijke carriere in de zorg. Ze is werkzaam geweest als verpleegkundige, promoveerde op een proefschrift over `behoeften van familieleden van intensive care-patienten’ en was van 2005-2012 bestuursvoorzitter van de branchevereniging Verpleegkundigen en Verzorgenden Nederland. Op dit moment is Kaljouw voorzitter van de Commissie Innovatie Beroepen en Opleidingen in de Gezondheidszorg. Deze commissie levert begin april haar rapport op. Ook is Kaljouw lid van de transitiecommissie sociaal domein.

Kaljouw volgt op 1 juni Maarten Ruys op, die sinds eind juni 2014 interim-voorzitter van de NZa is. Dit omdat de toenmalige leden van de raad van bestuur in juni vorig jaar hun functies ter beschikking hadden gesteld.

De NZa is de organisatie die toezicht houdt op zorgaanbieders en zorgverzekeraars en de tarieven in de zorg vaststelt. Bij de NZa werken ongeveer 300 medewerkers, de organisatie heeft haar kantoor in Utrecht.

Bron: Nieuwsbank.nl