Voorbereid op reis, gezond weer terug

Array

VaccinatiepoliVeel mensen weten niet dat ze voor korte reizen of reizen in bepaalde Europese landen ook vaccinaties nodig hebben. De Vaccinatiepoli in het Sint Franciscus Gasthuis zorgt voor vaccinaties en reisadvies.

Voorkom infecties
Bij reizen buiten West-Europa, is de kans op een infectieziekte groter dan in Nederland. Infecties tijdens de reis kunnen vaak worden voorkomen door een goede voorbereiding. De Vaccinatiepoli zorgt voor malariatabletten en artikelen die nodig zijn om infecties te voorkomen.

Advies
Marijke van der Vliet, werkzaam bij de Vaccinatiepoli, vertelt: ‘Alle medewerkers van de Vaccinatiepoli hebben jarenlange ervaring met het geven van reisadviezen, afgestemd op de reis en individuele omstandigheden van de reiziger. Bijvoorbeeld als een reiziger medicijnen gebruikt of een chronische ziekte heeft. Niet alleen patiënten van het ziekenhuis, maar iedereen die op vakantie gaat kan een afspraak maken voor advies en inentingen bij de Vaccinatiepoli!’

Avonduren en weekend
De Vaccinatiepoli is gevestigd op de begane grond van het Sint Franciscus Gasthuis en is op maandag, dinsdag en donderdag geopend van 16.30 tot 20.30 uur. Vanaf 16 mei is de Vaccinatiepoli ook op zaterdag geopend van 9.00 – 13.00 uur.
Voor vragen of het maken van een afspraak kunt u van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur contact opnemen via telefoonnummer 010 – 461 7505. U kunt ook online een afspraak maken. Kijk voor meer informatie op www.sfg.nl/vaccinatiepoli.

De Vaccinatiepoli werkt volgens LCR richtlijnen en is een geregistreerd Gele Koorts centrum.

Fotobijschrift: Een reiziger laat zich vaccineren door een medewerker van de Vaccinatiepoli.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen